Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Bruisend ballet zorgt voor uitverkochte Borgh

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Er hoefde nog net geen verkeersregelaars aan te pas komen, maar rondom Theater de Borgh was geen parkeerplek meer te vinden. Al om half acht stond er een rij mensen te wachten om de voorstelling mee te maken. De zaterdagavond is totaal uitverkocht. De 260 dansers zijn in de kleedkamers bezig om de laatste hand te leggen aan hun make-up en het klaarleggen van de kledingstukken voor de diverse acts.

Balletstudio Tamara heeft de voorstelling aangekondigd onder het motto Danspodium ‘Goes Flowers’. Om acht uur precies een Bloemenwals met alle klassieke groepen, daarna de 10de verjaardag – Doornroosje in een jazz uitvoering. En als een wervelende show vlogen de bloementhema’s voorbij met een uitgekiende lichtshow en top geluid. Healing Incantation-Rapunzel; Rosenrot; Flowers; She gets the flowers; Flowers need rain; What else can I do; Build me up buttercup; Edelweiss; The Rose; De Indische waterlelies en als afsluiting flowers met alle jazz groepen.

En dan is het pas pauze en kunnen de dansers even bijkomen om nog 14 acts te doen. Intussen kunnen we in de kleedkamer even spreken met 3 dansers: Elise Bruinsma; Lotte van Weijen en Joep Delleman. Drie dansers van de 120.

Elise: “Ik was 10 toen ik begon, dus niet zo heel jong. Maar het is wat je zo graag doet en waar je steeds beter in wil worden. Op ballet maak je zoveel vriendinnen. Ik vind alle dansen leuk. Vooral de optredens geven je een kick. Het gaat niet alleen om een goeie pirouette te kunnen draaien, het is ook een mooi soort sociaal leven, die je er bij krijgt.”

Op de vraag hoe het is om als jongen mee te doen geven de dames geven gelijk antwoord voor Joep. “Er zijn 5 jongens en die doen het heel goed. Vroeger was het een soort stigma. Dat is nu wel grotendeels voorbij. Het is goed dat ze meedansen. Er moeten er meer komen.”

Joep Delleman: “Een vriendin, die al op ballet zat, die zei: ‘Is het niet leuk om een keer mee te gaan?’. Dat heb ik gedaan en heb er geen spijt van gehad. Intussen al 7 jaar met heel veel plezier”. Wat voor beroep ga je straks kiezen? “Ik ben al met film en theater bezig. Maar presentator lijkt me heel tof.”

Lotte van Weijen danst al vanaf haar 6de. Nu dus al 20 jaar bezig. “Ik behoor tot de gevestigde orde. Het is een soort familie, die je erbij krijgt”. Haar energie is aanstekelijk en zij is een stijlvoorbeeld. Wat een energie heb je. Lotte vervolgt:“ Het kost wat kracht, maar als je bezig bent gaat het vanzelf. Het is hier zo’n warme balletschool. Maak niet uit hoe je eruit ziet. Iedereen is welkom.

Na een fantastische voorstelling volgt nog een kort gesprek met Tamara op het lege toneel: ”Het gaat niet alleen om wat ze op het podium doen maar ook hier achter. Door Corona heb ik geen hulp-ouders kunnen vragen. Nu doen ze het allemaal zelf. Het is geweldig hoe ze met elkaar omgaan. Het zijn lieve leerlingen. Steun en toeverlaat zijn de juffen Amy, Isa, Nadia en Daniel. En zonder Koen Janssen, die het lichtontwerp en geluid voor zijn rekening neemt is er geen voorstelling. Tijdens de generale repetitie hebben we bewoners van de Zeven schakels in Zevenbergen en van Groenhuysen uit Oudenbosch uitgenodigd. Zij beleefden een topmiddag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief