Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Politieachtervolging eindigt in crash na negeren stopteken op A16 bij Zevenbergschen Hoek

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Bij een actie van de politie waarbij bestuurders gecontroleerd worden op het gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het autorijden, is een automobilist er vandoor gegaan en later gecrasht. De bestuurder reed op de A16 met zijn telefoon aan zijn oor, negeerde een stopteken, daarna volgde een wilde achtervolging. 

Agenten in een onopvallende politieauto zagen op de A16 nabij Zevenbergschen Hoek dat een bestuurder niet handsfree belde. Hij kreeg een volgteken en in eerste instantie leek de bestuurder hieraan gevolg te geven, maar op de afrit trapte de bestuurder het gas in en vluchtte weg. Agenten zetten de achtervolging in over de A16 en A17 richting Roosendaal. Ze verloren de auto uit het oog tot bleek dat de automobilist in Roosendaal was gecrashed. Hij werd nu niet alleen voor het niet handsfree bellen bekeurd, maar ook voor het veroorzaken van een ongeval met letsel en voor meerdere verkeersdelicten tijdens de vlucht, zoals negeren stopteken, rechts inhalen, geen voorrang verlenen, overschrijding van de maximumsnelheid.

De politie hield met de steun van de provincie Noord-Brabant donderdag 28 maart 2024 een actie “Ogen op de Weg”. Deze zogeheten MONO-actie moet afleiding in het verkeer tegengaan waardoor de verkeersveiligheid wordt verhoogd. In totaal zijn er tijdens deze controle 195 bestuurders bekeurd.

De provincie ondersteunt de MONO-actie en donderdag gingen het verkeersteam en de basisteams de weg op. Ze zetten de Monocam boven snelwegen en werkten als spotters vanuit een touringcar. In de nabijheid van de touringcar reden 10 onopvallende politievoertuigen die overtreders aan de kant zetten. Dit alles om de verkeersveiligheid te vergroten.

Fors aantal bekeuringen


Een bestuurder kreeg een verbaal voor het bellen, niet omdat hij de telefoon in zijn hand had maar deze had geklemd tussen zijn schouder en hoofd. Ook dit is niet toegestaan en zorgt voor afleiding in het verkeer. Er werden in het totaal 195 bestuurders bekeurd voor

81 keer vasthouden van een elektronisch apparaat/ telefoon tijdens het rijden met staande houding. Dan ook 66 keer vasthouden van een elektronisch apparaat/ telefoon tijdens het rijden vastgesteld door de Monocam op de A27 bij Oosterhout. 36 keer vasthouden van een elektronisch apparaat/ telefoon tijdens het rijden vastgesteld door de Monocam op de A17 bij Standdaarbuiten. Één keer kleven. Één keer rechts inhalen. Één keer niet op eerste vordering tonen van het rijbewijs. Vijf keer sneheid, één keer rijden zonder rijbewijs. Één keer blauwe koplampen aan de voorzijde. Één niet dragen van de gordel. Één keer een kentekenplaat die niet voldoet niet aan de eisen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief