Afbeelding
Foto: Pixabay

Politie ontdekt €50.000 in auto bij controle op A16

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Vanochtend rond 3.10 uur wordt er door een politie-eenheid van Zeeland-West-Brabant op de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek een auto aan de kant gezet voor een controle. In de auto zitten drie mannen met een buitenlandse nationaliteit. De agenten doorzoeken de auto en vinden in een verborgen ruimte 50.000 euro aan contact geld. 

De herkomst van het geld blijft onduidelijk en de inzittenden, een 21-jarige man uit België, een 23-jarige man uit Frankrijk en een 24-jarige man uit Marokko, worden aangehouden en verdacht van witwassen. De auto, eigendom van een touringcarbedrijf is in beslag genomen. De zaak zal verder onderzocht worden. Aan het bureau bleek de man uit Frankrijk in zijn land gezocht te worden.

De route vanuit de Randstad naar de zuidelijk grens van ons land wordt vaak gebruikt om drugs, geld of andere illegale goederen ons land in- of uit te voeren. Om die reden worden er door verschillende overheidsdiensten veel controles uitgevoerd op voertuigen die in de richting van de grens rijden of daar vandaar komen.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief