.
. Foto: Marcel Otterspeer

Jack van Dorst stopt per direct als wethouder in Moerdijk

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Wethouder Jack van Dorst neemt per direct afscheid van de gemeente Moerdijk. In een flyer die verspreid is bij de Moerdijkse Bode laat hij weten te stoppen. 

Als reden voor hem om eerder te stoppen noemt hij de politieke spelletjes die volgens hem gespeeld worden in Moerdijk. “Een goed politiek debat is waardevol, waarbij het er soms op de inhoud óók hard aan toe gaat.” Even later vervolgt hij: “Over die inhoud moet je wel uitleg kunnen geven en je verantwoordelijkheid kunnen nemen. Maar dat kan alleen als je daar op een goede manier de gelegenheid voor krijgt.” 

Hij schrijft niet te begrijpen waarom mensen er plezier uit halen om anderen bewust pijn te doen. “Men richt zich naar mijn mening niet op de inhoud maar op de persoon. Daardoor handelt men niet in uw inwonersbelang. Dit gaat tegen mijn principes in en het doet me pijn. Daarom kies ik voor mijn gezondheid en voor mijzelf. 

De rest van het college heeft inmiddels een reactie verstuurd. “Wethouder Jack van Dorst kondigde maandagavond in een huis-aan-huis flyer aan alle inwoners zijn onmiddellijke vertrek aan als wethouder van de gemeente Moerdijk. Wij zijn verrast en betreuren de manier en het moment waarop hij dit kenbaar heeft gemaakt. Als college is onze inzet een constructieve samenwerking met de hele gemeenteraad en onze inwoners. Wij beschouwen het bericht van Jack van Dorst als zijn persoonlijke beleving. Het college wil de voortgang behouden in de uitvoering van het bestuursakkoord en verdeelt de portefeuille onderling voor de komende periode.”

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief