Afbeelding
Foto: Google Maps

Opletten: Fendertse Parallelweg en Langeweg gaan dicht voor onderhoud

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

FIJNAART - Vanaf maandag 29 april wordt er gestart met onderhoud aan de Parallelweg en de Langeweg in Fijnaart. Bij de Parallelweg gaat het om het stuk vanaf de wegversmalling tot en met de Langeweg. De wegen krijgen nieuw asfalt en deels wordt er nieuwe riolering aangelegd. De werkzaamheden worden half juni afgerond. 

Op de Parallelweg wordt het oude asfalt verwijderd en nieuw asfalt aangebracht. Op de kruising met de Langeweg wordt ook een deel van het riool vervangen, een nieuwe put geplaatst en het asfalt vervangen. Aan de Langeweg gaat het om stoepen, putten voor regenwater en inritten. Daarna wordt er nieuw asfalt aangelegd. Bewoners krijgen deze week een brief over de werkzaamheden, ook op de website van de gemeente kun je meer lezen

Omleiding

Doorgaand verkeer kan omrijden via de Van Heemstralaan, Nieuwe Dorpsweg en de Rembrandtstraat. Vrachtwagens en groot materieel naar bedrijven aan de Eerste Kruisewg en de Langeweg kunnen via de Parallelweg bedrijven blijven bereiken, als ze stapvoets rijden. 

Alleen in de nacht van 6 of 7 juni kan er helemaal geen verkeer over de weg, dan wordt er nieuw asfalt aangebracht. De werkvakken in de Langeweg en Parallelweg afgesloten voor al het verkeer. Ook leveranciers naar achterliggende en aanliggende bedrijven kunnen er dan niet langs. De nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht van donderdag 6 juni 19.00 uur tot vrijdag 7 juni 06.00 uur. Voor bedrijven is het belangrijk hier rekening te houden met leveranties door vrachtwagens. Deze kunnen dan niet bij de percelen komen. Nood- en hulpdiensten kunnen er altijd langs.

Parkeren voor bewoners

Bewoners kunnen vanaf 29 april geen gebruik maken van de parkeervakken voor de woning of met de auto de oprit bereiken. Te voet en met de fiets aan de hand blijven de woningen bereikbaar.

Bushalte 

Wie met de bus wil kan gedurende de werkzaamheden niet opstappen aan de Langeweg. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte Busstation Fijnaart. 


Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief