Alle spullen zijn netjes voorgesorteerd. FOTO TIES STEEHOUWER
Alle spullen zijn netjes voorgesorteerd. FOTO TIES STEEHOUWER

Opbrengst rommelmarkt Helwijk bestemd voor onderhoud speeltuin

Door: Amber Kuijs Cultuur

HELWIJK - Het onderkomen van de speeltuinvereniging Kindervreugd, De Blokhut puilde zaterdag uit van de spullen op de voorjaarsrommelmarkt. Niet alleen in het gebouw zelf werden de nog goede spullen verkocht, maar ook in de tenten ernaast. De honderden bezoekers van de markt weten dat alles wat wordt aangeboden schoon is, werkt en veilig is. Van heinde en verre waren ze dan ook gekomen om te proberen iets van hun gading te vinden.

Daarbij werd het hen extra makkelijk gemaakt omdat de spullen in diverse afdelingen waren voorgesorteerd. Zo staan in Helwijk de elektronica apparaten bij elkaar, is er een tent vol met meubels en kan men helemaal achterin zelfs een riethoek, met rieten meubelen vinden. Ook de duizenden boeken zijn ingedeeld naar categorie. En dat is ook met de langspeelplaten en cd's het geval.

Lof

Erik Maliepaard, de voorzitter van Kindervriend, vertelt dat de hele opbrengst van de rommelmarkt bestemd is voor het onderhoud van de speeltuin en voor de aanleg van reserves. Hij was vol lof over de inzet van de tientallen vrijwilligers. "Die zijn een paar weken bezig geweest om de spullen op te halen, te sorteren en schoon te maken. En nu staan ze weer achter de tafels om de boel te verkopen. Klasse".

Zinvol

Het bestuur van de stichting is steeds op zoek naar nieuwe activiteiten. Niet alleen om met de tijd mee te gaan, maar ook om voor de inwoners van Helwijk en daarbuiten iets te bieden om zinvol hun vrije tijd door te brengen. Zo is men kort geleden gestart met een biljartclub en denkt men er voorzichtig aan om een dartafdeling op te richten.

De rommelmarkt is ook Tweede Paasdag nog te bezoeken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief