Afbeelding
Foto: Ties Steehouwer

Zevenbergschen Hoek toch aan de slag met plannen voor nieuw buurthuis

Door: Monique Jansen OUD Gemeente Nieuws

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Wendy Roelen, de projectleidster van het nieuwe gemeenschapshuis en school was woensdagavond in buurthuis de Zevensprong in Zevenbergschen Hoek op twee manieren een gelukkig mens. Ten eerste was ze aan het begin van de avond blij verrast door de grote opkomst voor de bijeenkomst en dat herhaalde zich aan het eind van de avond toen bleek maar liefst zestien personen aankondigden in de werkgroep te gaan zitten.

"Nu kunnen we, door dit aantal, een harde kern creëren met daaromheen groepjes die meedenken en andere taken uitvoeren". Zij vertelde dat ze er van te voren een hard hoofd in had gehad of er zich wel voldoende mensen zouden aanmelden.

Consequentie

Op de eerste avond, verleden jaar april, was er nog niemand genegen om in de werkgroep te gaan zitten zodat het project dreigde stil te vallen. "De consequentie zou dan kunnen zijn dat er geen nieuw gemeenschapshuis zou komen. De nieuwe school zou dan wel gewoon door hebben kunnen gaan." Het is de bedoeling dat over drie jaar als alles af is. De werkgroep moet zich dan omvormen tot beheerstichting gevormd omdat de oude stichting van de Zevensprong ermee stopt.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief