Sinterklaas in de Standaert
Sinterklaas in de Standaert Foto: E. Eenhuizen

Intocht Sinterklaas in Standdaarbuiten

Sport en vereniging

STANDDAARBUITEN - Zaterdag 13 november om 14.00 uur stond de kade bij de Suikerentrepot vol met kinderen en ouders die stonden te wachten op Sinterklaas. Gelukkig kon hij dit jaar weer met de boot naar Standdaarbuiten komen. Tijdens het wachten speelde Harmonie Oefening wat Sinterklaasmuziek, dus de stemming zat er al goed in.

Prins Jacobus dun 1e was ’s ochtends nog bij Sinterklaas op Paleis Soestdijk geweest met de andere prinsen uit Moerdijk, maar hij was niet op tijd terug om Sinterklaas zelf welkom te heten. Via de telefoon gaf Prins Jacobus nog wel toestemming aan Sint en zijn Pieten om er een mooi feestje van te maken die middag, zeker omdat de 11e van de 11e ’s avonds helaas niet door kon gaan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen.

Voordat Sinterklaas aan wal kon komen moest nog wel zijn QR-code gecontroleerd worden. Even was er wat paniek, had Sint zijn QR-code toch wel meegenomen vanuit Spanje? Gelukkig kwam er al snel bericht dat twee van zijn Pieten met hun bootje achter de grote boot aan waren gevaren om de QR-code te komen brengen. Toen die er waren, kon Sint met zijn Pieten eindelijk aan wal om de kinderen te begroeten.

Vervolgens kwam het volgende obstakel. Ozosnel was ook niet op tijd terug uit Soestdijk, dus moest er snel naar een ander vervoermiddel gezocht worden. Met een mooie BMW cabrio is Sint toen naar de Standaert gereden, onder begeleiding van Harmonie Oefening. Daar barstte het feest echt los. Tussen het dansen door deelde Sinterklaas de cadeautjes uit aan de winnaars van de kleurwedstrijd. De Pieten hadden ook nog een leuke verrassing voor Sint in petto. Alle kinderen kregen een gekleurd vel papier waar ze een vliegtuigje van vouwden. W’ Vliege Deur is het motto van de komende carnaval in het Zwammegat en vliegen deden ze, al die gekleurde vliegtuigjes! Een van de vliegtuigen maakte zelfs nog een noodlanding in de mijter van Sinterklaas!

Tot slot konden alle kinderen nog een snoepzak komen halen en samen met Sint en zijn Pieten op de foto. Hoofdpiet en zijn team deden nog een allerlaatste Pietendans, want volgend jaar gaan ze met pensioen en is het de beurt aan de nieuwe Pieten. Toen alle kinderen weer naar huis waren, heeft Piet nog een rondje door Standdaarbuiten gereden om de cadeautjes en snoepzakken rond te brengen van de kinderen die er ’s middags niet bij konden zijn. Hartelijk dank aan Sint en zijn Pietenteam en iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan deze intocht, het was weer een fantastisch Sinterklaasfeest als vanouds!

Sinterklaas in de cabrio
De Pieten met de QR-code


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief