Flyer 'De vijf Raven'
Flyer 'De vijf Raven'

Roosendaals Toneel op weg naar kindervoorstelling

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Ad van den Kieboom werkt voor 13de (!) keer samen met de vereniging. Al 30 jaar geleden trok Roosendaals Toneel Ad van den Kieboom aan als regisseur. Wat toen begon met een kort straattoneelstukje groeide uit tot avondvullende producties, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Ad van den Kieboom (Breda, 1955) studeerde Deense taal- en letterkunde en theaterwetenschappen. Lange tijd werkte hij als freelance dramaturg, tekstschrijver en regisseur, van 1988 tot 1995 was hij als dramaturg, als hoofdredacteur van een theatertijdschrift en als artistiek leider verbonden aan het Nederlands Centrum voor Amateurtoneel. Vanaf 1995 is Ad redacteur van het Nederlandstalig fonds bij de literaire uitgeverij De Geus. In de periode 1993-1997 schreef Ad alle teksten voor Het Land van Ooit. Ook heel wat voice-overteksten voor tv-programma’s zijn van zijn hand. Van den Kieboom is ook bestuurlijk actief, bij het Brabants Centrum voor Amateurtoneel, het Prins Bernard Cultuurfonds, de provinciale subsidiecommissie voor de amateurkunsten en bij Podium Bloos in Breda. Ad schreef en regisseerde tientallen teksten voor diverse (amateur) theatergroepen. Een regisseur die ook goed schrijft / een schrijver die ook goed regisseert is goud waard voor een toneelvereniging. Ad is dan ook al drie decennia met regelmaat actief bij Roosendaals Toneel. Hij regisseert dikwijls zijn eigen stukken. Maar ook een stuk van een andere schrijver pakte hij aan: ‘Equus’ van Peter Shaffer. Bovendien kwam het regelmatig voor dat Ad een stuk voor Roosendaals Toneel schreef dat een collega regisseerde.

Momenteel is Roosendaals Toneel onder leiding van Ad druk bezig met de repetities voor ‘De vijf raven’, een productie voor kinderen. Ook in 1993 is dit stuk al eens opgevoerd; degenen die toen meespeelden hebben dit altijd één van de mooiste kinderstukken gevonden en wilden het al jaren weer oppakken. Dat gaat nu dus gebeuren! Gelukkig weer onder regie van Ad, die het ook schreef en voor deze editie heeft herschreven.

‘De vijf raven’ is een spannend, grappig verhaal van een meisje dat haar betoverde broers gaat zoeken en de raarste wezens tegenkomt, zoals reuzendwergen, pratende bomen, sterren die de weg wijzen en een geheimzinnige, maar behulpzame vrouw.

Te zien in Openluchttheater Vrouwenhof op woensdag 28 juli om 14.00 uur, Natuurtheater de Kersouwe op woensdag 1 september om 15.00 uur en Openluchttheater Nispen op zaterdag 4 september om 14.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief