Afbeelding

Nieuw herkenningspunt voor DE-Toltuin

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De ‘totempaal’ die onlangs in DE-Toltuin geplaatst is ter vervanging van de oude, heeft op zaterdag 26 juni zijn functie als Toltuin-markeringspunt gekregen. De totempaal die net als de vorige door vele kinderhanden een vrolijk gekleurd jasje kreeg staat midden tussen de 3 wilgentipi’s waar kinderen vaak spelend gebruik van maken, de brug naar een totempaal is dus voor de hand liggend.

Zaterdag zijn er twee naamborden aan bevestigd met de naam van ons fantastische buurtparkje en deze markeert ook de niet aflatende inzet van onze vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken. 

Eind vorig jaar moesten we helaas afscheid nemen van Tussen Wal en Schip, onze partner die zorgde dat de oogst terecht kwam bij mensen voor wie het soms wat minder eenvoudig is om altijd een volledige maaltijd op tafel te zetten. Gelukkig hebben we inmiddels weer een nieuwe partner daarvoor, ‘Wij Willen Delen’, een initiatief van de Diaconie van de St. Norbertusparochie dat in essentie hetzelfde doet als de voedselbank Tussen Wal en Schip deed tot 2021. En er is ook zicht op een tweede goede bestemming voor onze oogst, en dat is goed omdat oogstrijpheid vaak veel op hetzelfde moment oplevert.

Hoewel we als stichting DE-Toltuin heel dankbaar zijn voor een enthousiast team van vaste en losse vrijwilligers, is er altijd een warm welkom voor nieuwe vrijwilligers. Daar hoef je overigens geen groene vingers voor te hebben, er zijn in de DE-Toltuin allerlei klussen waarin je ons kunt helpen bij het beheer en onderhoud. Wil je meer weten en kijken of het iets voor jou is? Laat het ons weten! Stuur dan een email naar toltuin@gmail.com

Je kunt ook een kijkje nemen op onze website (https://de-toltuin.nl) en facebookpagina (https://www.facebook.com/Toltuin) natuurlijk, maar laat ons weten dat je geïnteresseerd bent, dan kunnen we alle vragen die je over de DE-Toltuin hebt persoonlijk beantwoorden.

DE-Toltuin heeft in 2014 via een initiatief van inwoners, scholen en gemeente een braakliggend terrein omgevormd tot een speel- en ontmoetlocatie. Daarnaast is er een door vrijwilligers onderhouden moestuin waarvan de oogst naar een goed doel gaat. Stichting DE-Toltuin beheert de locatie maar het zijn de vrijwilligers die het mogelijk maken om het succes van de DE-Toltuin voort te zetten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief