Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Digitaal evenementenloket neemt organisatoren mee van A tot Z

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - VVV Roosendaal heeft deze week een digitaal evenementenloket gelanceerd. Organisatoren kunnen hier terecht voor alles wat zij moeten weten over het organiseren van evenementen. Van het aanvragen van een vergunning tot het regelen van promotie rondom een evenement. “We waren al hét evenementenloket voor Roosendaal, maar het evenementenloket komt nu ook digitaal voor Roosendaal beschikbaar.  Zo’n uitgebreid digitaal serviceloket is er nog niet in Nederland. Roosendaal is koploper en daar zijn we best wel trots op”, stelt Inge van Aalst.

Net voor de coronacrisis is er door de gemeenteraad het nieuwe gemeentelijke evenementenbeleid vastgesteld. Het uitgangspunt van de nieuwe regels is om beter te kunnen sturen op het evenementenaanbod in de gemeente Roosendaal, naar tijd en plaats. Het digitaal evenementenloket moet daar een flinke bijdrage aan leveren. Zo wil de gemeente bijvoorbeeld zorgen voor een spreiding van evenementen gedurende het hele jaar en voorkomen dat evenementen allemaal in hetzelfde weekend georganiseerd worden. “Op de nieuwe website kan je bijvoorbeeld zien welke evenementen al aangemeld staan.”

“Roosendaal is een ondernemende stad waar jaarlijks vele publieksevenementen worden georganiseerd, maar ook in de dorpen wordt van alles georganiseerd.”, stelt Van Aalst. “Al die organisatoren zijn vanaf nu welkom op het nieuwe evenementenloket.” Zij kunnen bijvoorbeeld via de website een vergunning aanvragen en zich aanmelden voor een plekje op de Evenementenkalender. “Maar als ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar iemand die dranghekken kan leveren, een podium of andere zaken dan kunnen we ze daar ook bij helpen.” Organisatoren kunnen hier dan ook terecht voor allerlei vragen en ondersteuning. Organisatoren die komend jaar een evenement willen organiseren kunnen via het nieuwe digitale evenementenloket het evenement aanmelden. Op de website www.evenementenloketroosendaal.nl is alle informatie te vinden.

De kracht is dat het digitale loket samen met de gemeente en organisatoren tot stand is gekomen. Medewerking is verleend door  onder andere Blommenkinders, Wielerplatform Roosendaal, wielerorganisatie De Draai,  T’plein Roosendaal, Olav Posthumus van de binnenstad, Corné Kriesels en René van Gastel van de gemeente en Roosendaal Citymarketing.

Nu het evenementenloket online is, kan de volgende stap gemaakt worden. “We willen er uiteindelijk ook een kennisplatform van maken. Dus als een organisator een goed calamiteitenplan heeft opgezet voor een locatie, zou het fijn zijn als we dat soort dingen kunnen delen met andere organisatoren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief