Afbeelding
Foto: STEP

STEP geeft groen licht: End-Zomerfestival in Oderkerkpark gaat door!

Door: Monique Jansen Cultuur

ETTEN-LEUR - Dit jaar geen Mid-zomerfestival, maar wel een End-Zomerfestival! Stichting Etten-Leur Promotie (STEP) houdt het muziekevenement dit jaar voor de allerlaatste keer. STEP neemt na 51 jaar namelijk afscheid. 

In 2020 kon het Mid-Zomerfestival niet doorgaan door alle coronabeperkende maatregelen. Ook in juni 2021 was dit onmogelijk. “Inmiddels is STEP wel doorgegaan om alle bouwstenen voor zo’n festival voor te bereiden. Nu is het besluit gevallen om alle bouwstenen samen te voegen”, meldt Anton van Dorst namens STEP. 

Gouden formule

De gouden formule is nog steeds het zelf. Artiesten en bands verzorgen live-optredens. “De afrondende gesprekken met artiesten en bands zijn gestart. Er is vanuit deze wereld voldoende belangstelling om een mooi programma te presenteren. Later kunnen we omtrent de programmering verdere mededelingen doen. Maar 12 september belooft veel goeds te worden”, blikt Van Dorst alvast vooruit. De organisatie neemt extra maatregelen om aan alle corona-eisen te voldoen. Hekken sluiten het festivalterrein volledig af. 

Aan de ingang is coronacontrole. Wie naar binnen wil, dient een bewijs van vaccinatie of een bewijs te laten zien dat de ziekte is doorgemaakt. Ook moet een geldig identiteitsbewijs worden getoond. De toegang tot het terrein is gratis. Er is plek voor maximaal 500 bezoekers. De organisatie werkt volgens het principe vol=vol. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren. STEP organiseerde decennia lang de meest uiteenlopende activiteiten. Na meer dan een half eeuw zet men er een punt achter.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief