Wout Kwakernaat, is de nieuwe dirigent van gemengd koor De Cantorije.
Wout Kwakernaat, is de nieuwe dirigent van gemengd koor De Cantorije. Foto: Wout Kwakernaat

Wout Kwakernaat nieuwe dirigent bij koor De Cantorije

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het bekende Etten-Leurse koor De Cantorije is, na de verplichte Corona stop van bijna anderhalf jaar, vorige maand weer gestart met de zangrepetities. Inmiddels zijn de leden twee keer gevaccineerd en bij de repetities wordt tussen de koorleden afstand gehouden, ook wordt de repetitieruimte goed geventileerd.

Iedere woensdagavond zingen de bijna veertig leden het hoogste lied in wijkgebouw de Linde in de Lambertusstraat. Opmerkelijk is het dat alle leden, na de verplichte Corona pauze, zijn terug gekomen. Niemand heeft het lidmaatschap opgezegd. Hieruit blijkt toch wel met hoeveel plezier de dames en heren van dit koor zingen. De zangers en zangeressen zijn afkomstig uit Etten-Leur, maar ook uit de wijde omgeving.

Afscheid

Het is jammer dat de Cantorije, wegens ziekte, afscheid heeft moeten nemen van dirigent Marc van den Broek. Hij is door een ernstige ziekte fysiek niet meer in staat om het koor te leiden. Het jubileumconcert in het Trouwkerkje, in november 2019 ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het koor, was het laatste optreden dat onder zijn leiding plaats vond. Het koor stond ruim achttien jaar onder zijn leiding en heeft in die periode heel wat mooie concerten gegeven. Inmiddels heeft het koor een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Wout Kwakernaat uit Breda. Hij is een zeer ervaren musicus en dirigent van verschillende koren in Breda en omgeving. Daarnaast is hij componist en pianist. Hij heeft een eigen muziekschool en muziekstudio in de Haagse Beemden in Breda. Hij studeerde onder andere aan het Rotterdams conservatorium en heeft in 2018 de opleiding dirigent Licht Vocaal afgesloten. Met zijn jarenlange ervaring in de muziekwereld leerde hij honderden mensen zingen en pianospelen. Maar vooral laat hij anderen net zo genieten van muziek als hij. Met veel enthousiasme heeft hij al enkele repetities van de Cantorije geleid. Daarbij leert hij niet alleen nieuw repertoire aan, maar probeert hij ook de zangkwaliteit van het koor te verbeteren.

Het koor heeft een uitgebreid repertoire van Mozart tot musical, van licht klassiek tot het meer populaire genre. Regelmatig worden concerten gegeven. De dames en heren van het koor zingen met veel enthousiasme en plezier waarbij opvalt dat de tenoren en bassen zich uitstekend laten horen. Naast samen musiceren is het sociale aspect ook belangrijk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Zij kunnen geheel vrijblijvend een keer komen luisteren en sfeer proeven. De repetities zijn op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in wijkgebouw De Linde. Nadere informatie is verkrijgbaar bij voorzitter Toos Schouten tel. 5015994 of secretaresse Trudy Vloeimans, tel. 0640241701.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief