Afbeelding
Foto: de Bode

Afvalstoffenheffing gaat met 13 procent omlaag

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De afvalstoffenheffing gaat volgend jaar in Etten-Leur met 13 procent omlaag. “Dat scheelt 37 euro per huishouden”, legt wethouder Kees van Aert uit. En er is meer goed nieuws. “We kunnen de afvalstoffenheffing voor een periode van vier jaar vastleggen voor 247,44 euro.”

Het tarief voor het aanbieden van een container met restafval blijft op 7,50 euro. Het aanbieden van ondergronds restafval in de container kost 2,50 euro. De verlaging is mogelijk doordat de gemeente een ‘egalische reserve’ heeft opgebouwd. Tegenvallers kunnen daardoor beter worden opgevangen. 

Daarnaast bespaart de gemeente Etten-Leur door de inkoop van vier afvalinzamelingswagens. Die worden geparkeerd op de gemeentewerf. Daardoor hoeven de afvalinzamelingswagen niet meer uit Breda naar Etten-Leur te rijden. Wel blijft de gemeente Breda de wagens bemensen en wordt al het afval nog steeds in Breda verwerkt. 

De samenwerking bevalt wethouder Kees van Aert prima. Verder blijft ook de gemeente Rucphen gebruik maken van de milieustraat in Etten-Leur. Dat betekent dat inwoners uit de Rucphense kerkdorpen hun afval ook naar deze milieustraat mogen brengen. 

Rioolheffing

De rioolheffing blijft ook gelijk. Daarvoor geldt een bedrag van 199,92 euro. Van dit bedrag zorgt de gemeente voor het afvoeren van afval- en regenwater. Van de inkomsten vernieuwt en onderhoudt de gemeente de riolering. De hondenbelasting bedraagt in 2022 57,36 euro voor de eerste hond. Elke hond meer kost 143,28 euro.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief