Afbeelding
Foto: Oriana Pattinama

Kinderboekenweek 2021: burgemeester Bergmann op bezoek bij Archipelschool Magistraal

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Op Archipelschool Magistraal is op woensdagmorgen 6 oktober de Kinderboekenweek geopend. Het thema van de kinderboekenweek is ‘worden wat je wil’.

Voor het openen van de kinderboekenweek kwam de Burgemeester van Middelburg, Harald Bergmann, speciaal naar Archipelschool Magistraal. De kleuters waren deze dag verkleed als brandweerman, kok, politieagent, timmerman, prinses en bouwvakker.  Allerlei beroepen waar de school de komende weken mee aan de slag gaat. De Burgemeester vertelde de kinderen zelf ook over zijn beroep. Verder ging hij in op het belang van lezen en goed leesonderwijs, en las hij voor uit het grappige prentenboek ‘Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste’, van de auteur Michel Linthorst.

Een mooie cheque
De leerlingen van Magistraal zongen natuurlijk ook het lied van de Kinderboekenweek voor de burgemeester en ze dansten het bijbehorende dansje. De burgemeester gaf de leerlingen daar heel veel complimenten voor. Als klap op de vuurpijl reikte Bergmann een cheque uit ter waarde van 1000,- euro waarmee de school boeken aan kan schaffen voor de schoolbibliotheek. Directeur Oriana Pattinama was aangenaam verrast: “wat was het een magistrale ochtend!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief