Prijsuitreiking.
Prijsuitreiking. Foto: Henny Jochems

VVR Jeugdtoernooi 2021 kent een grote belangstelling

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op 9,10,11 juli jl. had VVR het voorrecht om, ondanks de geldende coronamaatregelen, het jaarlijkse VVR jeugdtoernooi voor de 48ste keer te kunnen laten plaatsvinden. Na een jaar van onderbreking als gevolg van de corona-epidemie stonden alle jeugdteams, vrijwilligers en dergelijk weer te trappelen om het sportpark en de velden te betreden. 

Een editie waarvoor grote belangstelling bestond bij allerlei verenigingen hier in de omgeving, maar ook ver daarbuiten. Zo kwamen er teams uit Groningen, Limburg en België. 

Vrijdagavond werd er afgetrapt met de MO13 en M015, waarin 12 meidenteams de strijd aangingen om de beker. 

Op zaterdagochtend was het de beurt aan de jongste tak van de verschillende clubs; de JO-7, JO-8, JO-9 en de MO-9.

Op deze dag werden de wedstrijden zoals gewoonlijk gefloten door een fanatieke groep van jong tot oud, die een en ander in goede banen wisten te leiden. 

Daarnaast werd iedereen verrast door het optreden Richard Martens, de Rijsbergenaar die regelmatig eredivisiewedstrijden fluit. Richard leidde een aantal wedstrijden op de zaterdagmorgen. Hierbij ging hij te werk alsof het om de eredivisie ging, compleet met spuitbus en kaarten. 

Na een prijsuitreiking, waar de pupillen konden genieten van hun wel verdiende medaille, en een lekker ijsje, was het alweer tijd voor het middagprogramma. 

In het middagprogramma was het de beurt aan de JO-10, JO-11 om hun kwaliteiten te laten zien. Ook hier weer een middag van strijd gepaard met goed voetbal. 

Menig zweetdruppeltje vloeide er en er werd maximaal gepresteerd, maar wel wederom met vooral enorm veel plezier. 

De zondagochtend was voor de teams van JO-13.

Van wedstrijdjes op een kwart/ half veld op zaterdag is het vanaf deze categorie weer doorschakelen naar een groot veld.  

De zondagmiddag was de afsluiter van het toernooi, waarbij de teams JO-15 vol passie en strijd op het veld stonden en gingen voor de overwinning. 

Met veel plezier werd er gebald en tenslotte kan er maar één de winnaar zijn. Nadat deze winnaars bekend waren en de laatste bekers werden uitgereikt stroomde het sportpark langzaam leeg. 

Fantastisch toernooi

Wij kijken terug op een fantastisch toernooi en kijken we uit naar de 49ste editie.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief