Afbeelding
Foto: Erfgoedlab

Lievevrouweparochie maakt Paasfilm ‘De Diefstal’

Door: Janny Mathijssen Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 2 april gaat de Paasfilm “De Diefstal” in première op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm De film gaat over een diefstal van een kostbaar voorwerp uit de kerk, in de week voor Pasen. Zal de dader tot inkeer komen voordat het Pasen is?

In de film volgen we Ben. Hij heeft geld nodig voor een nieuwe computer. Hij weet toevallig dat er in de kerk veel kostbaarheden te vinden zijn. Hij pleegt een diefstal in de week voor Pasen. Daarna komt hij gaandeweg achter de werkelijke waarde van hetgeen hij gestolen heeft. Zal Ben opstaan en zeggen dat hij de diefstal heeft gepleegd?

De film werd zaterdag 26 maart opgenomen in Bergen op Zoom in de Catharinakapel, in een park en verschillende andere locaties in de stad. Amateur toneelspelers uit Bergen op Zoom spelen de hoofdrollen. Parochianen uit Bergen op Zoom en Roosendaal zijn figurant. In de film komen ook enkele Bijbelverhalen tot leven. Van de Maria Ommegang lenen de spelers kleding, zodat die scènes er zo authentiek mogelijk uit zien.

Online te zien
Vanaf zaterdag 2 april is het resultaat te zien van dit verhaal over diefstal, bekering, ontmoeting en Pasen op www.lievevrouweparochie.nl/paasfilm. De film zal ook te zien zijn op Eerste Paasdag op de regionale zender ZuidWest TV.

Vorig jaar maakte de parochie ook al een Paasfilm voor kinderen: “In de handen van mensen”. In de coronatijd was het immers niet mogelijk om met grote groepen in de kerk samen te komen en het Paasverhaal door te geven.
Deze film uit 2021 is op dezelfde webpagina te zien.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief