Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Martin zit in jeugdbestuur Het Schietertje: ‘We geven visles op scholen’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

FIJNAART - Martin Kannekens (41) zit in het jeugdbestuur van hengelsportvereniging ‘t Schietertje in Fijnaart en is bestuurslid jeugdzaken.

Hij is vader van zoon Robin (9) en dochter Vicky (12) die beiden vissen bij dezelfde vereniging. Zijn vrouw vist niet, maar is de stille kracht achter het jeugdbestuur. Martin is ook al 16 jaar vrijwilliger bij Evenementen Stichting Fijnaart. Hij vist vanaf zijn 8ste jaar, nu zo´n 33 jaar, waaronder een aantal jaar niet via de visverenging. In 2019 is hij toegetreden tot het jeugdbestuur dat door Diana Roks-de Rooij en Rien Nuiten werd gevoerd. 

“Wij organiseren elk jaar het zomerkampioenschap. Dat zijn 7 viswedstrijden op vrijdagavond, waarvan er 5 wedstrijden tellen. Er kunnen dus eventueel 2 gemist worden door vakantie. Daarnaast hebben we ook herfstwedstrijden en vislessen op basisscholen in Fijnaart. Wij hebben binnen de visvereniging een aantal viscoaches, waaronder Rien en ik. Wij geven i.s.m. Sportvisserij ZuidWest Nederland (verzorgen lesmateriaal en Vismeester) visles op de scholen. In de ochtend theorie en ‘s middags praktijk: met de hele klas naar de waterkant om het hengelen echt te oefenen.”

Goede zin

Het enige wat onze jeugdleden nodig hebben is goede zin. De jeugdwedstrijden vissen wij in de nieuwbouwwijk bij de Parel. Wij verzorgen de hengels en al het materiaal zoals tuigjes, lokvoer, maden etc. Wij leren de jeugdleden onder andere hoe ze vis moeten onthaken (met nepvissen uit een speciale viskoffer) en respect voor de vis en natuur. De jeugdleden worden tijdens de wedstrijd voorzien van drinken en wat lekkers. We hebben momenteel 63 jeugdleden t/m 14 jaar en 18 leden 15 t/m 18 jaar. Iedereen kan betalend lid worden of een gratis jeugdvergunning voor kinderen t/m 14 jaar aanvragen. Met de gratis jeugdvergunning kunnen de jeugdleden in Fijnaart vissen maar ook op alle federatieve wateren in Nederland. Dus ook als ze op vakantie zijn”, aldus Martin. “Onze visvereniging heeft met corona echt een opleving gehad. Het was 1 van de weinige sporten/activiteiten op 1,5 m die nog mochten. Daardoor hebben wij veel nieuwe (jeugd-)leden mogen begroeten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief