De grote speeltuin aan de Vinkenbroek.
De grote speeltuin aan de Vinkenbroek. Foto: Jack Konings

Verbazing over over verdwijnen van drie speelveldjes in De Keen

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - VVD Etten-Leur en Ons Etten-Leur reageren verbaasd op het besluit om drie speeltuintjes in de wijk De Keen te sluiten. De gemeente kiest ervoor speelplekken te centreren.  

Zo verdwijnt mogelijk de grote speelruimte aan de Vinkenbroek als het huidige speeltoestel niet meer veilig wordt geacht. Daardoor moeten kinderen uit bijvoorbeeld de Boegspriet een grotere afstand afleggen om een speeltuin te bereiken. Ook de speeltuintjes aan de Kouwelaarsbrand en de Keenseweg verdwijnen. 

Het college geeft aan dat deze keuze ook is gemaakt, omdat er beperkt budget is. Daarnaast zouden kinderen meer kans hebben een speelkameraadje te vinden als zij keuze hebben uit minder speeltuinen. Ook zouden in deze tijd veel ouders al speeltoestellen in de tuin hebben staan, zoals schommels en trampolines. 

Fractieleider Denise Huijbregts van Ons Etten-Leur wil weten hoeveel geld er nodig is om de drie speeltuintjes in De Keen open te houden. Volgens haar vrezen bewoners voor bouwplannen op de straks lege velden. Ook geeft zij aan de grote speellocatie aan de Vinkenbroek juist heel veilig is en dat er daarom zou moeten worden geïnvesteerd. 

Spelen en bewegen eerste levensbehoeften

Raadslid Patricia van Baal van de VVD kan zich ook niet vinden in de opheffing van speellocaties: “Speeltuintjes op een veilige loopafstand dreigen bij aan bewegen. Spelen en bewegen behoort tot de eerste levensbehoeften van kinderen.” Daarnaast pleit zij voor de realisatie van een voetbalveldje. In het park staat al een multicourt, maar dat wordt vooral gebruikt door de oudere jeugd. Zij ziet een oplossing in het speelveld aan de Vinkenbroek. Als die verdwijnt, kan er mogelijk een trapveld worden gerealiseerd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief