Afbeelding
Foto: Réne Mensen

Openingsweekend De Nobelaer enorm succes: Etten-Leur neemt massaal kijkje

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het openingsweekend van De Nobelaer was een waar feest! Vele belangstellenden kwamen naar het nieuwe cultuurhuis van Etten-Leur om een kijkje te nemen. De rondleidingen zaten op vrijdag, zaterdag en zondag compleet volgeboekt. 

Het hele weekend waren er leuke activiteiten te doen. De jeugd kon zaterdagmiddag terecht voor Meets & Greets met sprookjesfiguren, vrolijke liedjes, dansjes, kleurplaten en glittertattoos. Ook konden kinderen mee op speciale Kidstours. Het was een bewuste keuze van directeur Hilda Vliegenthart om eerst alle inwoners kennis te laten maken met De Nobelaer. Het cultuurhuis is er immers voor alle Etten-Leurenaren! In de tweede helft van het jaar volgt een officiële opening met toespraken en genodigden. 

Inloopworkshops

Gedurende het weekend konden bezoekers meedoen met inloopworkshops, zoals ‘Spannend schrijven’, ‘Handlettering’ en het ‘Pimpen van je boekenstandaard.’ De bekende Etten-Leurse zangeres Milène van der Smissen zorgde voor een muzikale noot. Bezoekers reageerden afgelopen weekend alleen maar enthousiast op het nieuwe cultuurhuis. “Het is geweldig! Ik kom graag in de bibliotheek en die ziet er prachtig uit. Je wordt echt uitgenodigd om niet alleen je boeken te komen lenen, maar ook een nog drankje te bestellen”, vindt bezoekster Petra. 

Veel complimenten

Ook de grote zaal kon rekenen op veel complimenten. De ‘Justus’ kent een zaalcapaciteit van 500 zit- en 700 staplaatsen. Vanuit de zaal kijk je zo naar een uitvergrote aquarel van het kasteel van Etten. Vroeger een adellijk woonhuis met gracht. “Mooi om te zien hoe dat er vroeger uitzag”, vindt Saskia. Zij kwam met haar vriend een kijkje nemen: “De grote zaal is een mooie plek, het is groot, maar tegelijkertijd voelt het ook intiem. Ik kijk er naar uit om hier een theatervoorstelling te bezoeken.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief