[FOTOALBUM] Vier ernstig gewonden na explosie transformatorhuisje op Grote Markt (+ video)
Foto: Remko Vermunt
FOTOALBUM

Vier ernstig gewonden na explosie transformatorhuisje op Grote Markt (+ video)

  112 Meldingen,112 Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Op de Grote Markt in Bergen op Zoom is maandag rond 10.00 uur een transformatorhuisje ontploft als gevolg van een storing en kortsluiting. Daar werd op dat moment aan gewerkt door Enexis. De explosie zorgde voor veel rookontwikkeling en er raakten vier mensen ernstig gewond, onder wie enkele medewerkers van Enexis. De vier gewonden zijn allen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. 


Er waren maandagochtend voor de ontploffing al problemen met de stroom. Bij veel huizen in de binnenstad viel deze rond 9.30 uur even uit. Om 10.00 uur viel echter alle stroom rond de Grote Markt compleet uit tot het transformatorhuisje ontplofte. Omstanders zagen een grote steekvlam. Een fiets vloog in brand en meerdere panden raakten zwart geblakerd.

De hulpdiensten rukten massaal uit. De brand was snel geblust. De politie zette de Grote Markt af om de hulpdiensten verder hun werk te kunnen laten doen.

De Veiligheidsregio meldde omstreeks 11.30 uur dat ongeveer 130 aansluitingen in hartje centrum Bergen op Zoom geen stroom hebben als gevolg van de explosie in het transformatorhuisje. Dit gaat nog enige uren duren. De Grote Markt werd afgesloten voor onderzoek.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief