De politie kwam met spoed ter plekke.
De politie kwam met spoed ter plekke. (Foto: CHRISTIAN TRAETS)

Geen vergunning voor bouwcontainer op Smientpad

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - De bouwcontainer op het Smientpad, waar afgelopen zaterdag een snorfietser tegenaan is gereden, had daar helemaal niet mogen staan. Dat laat de gemeente Bergen op Zoom weten.


Een 42-jarige snorfietser uit Bergen op Zoom kwam in de nacht van zaterdag op zondag op het Smientpad in botsing met de bouwcontainer. Hij raakte hierbij ernstig gewond. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter in de buurt. Het slachtoffer is ter plekke nagekeken, waarna hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht is. Het is onduidelijk wat precies zijn verwondingen zijn. 

Meteen na het incident kwamen er vragen binnen over de bouwcontainer én of er wel een vergunning voor was afgegeven. Dat laatste blijkt niet het geval. Volgens de gemeentewoordvoerder was er geen vergunning aangevraagd of afgegeven voor het in gebruik nemen van gemeentegrond op het Smientpad in Bergen op Zoom voor het plaatsen van een container en/of bouwmaterialen. Wel zijn er twee meldingen binnengekomen van burgers. "Op woensdag 18 en donderdag 19 september zijn er bij de gemeente twee meldingen binnengekomen over deze container. Op 18 september ging de melding vooral over overlast van de container en zand. Deze melding is doorgestuurd naar Saver. Op 19 september werd een tweede melding over deze container en de bouwmaterialen gedaan. Deze meldingen zijn via de Buiten Beter-app gedaan en zijn in het reguliere meldingsproces terecht gekomen", laat de gemeente weten. 

De gemeente gaat daarom de procedure voor spoedmeldingen onder de loep nemen. "In geval van spoed en of calamiteiten kunnen inwoners altijd 140164 bellen." De opdrachtgever voor het plaatsen van de container heeft de container inmiddels verwijderd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES