Foto: Politie

Internationale zoektocht naar drugssmokkel leidt naar Bergen op Zoom

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Zo'n 120 politieagenten zijn begin november vijftien panden binnengevallen in het kader van een omvangrijke internationale drugslijn van Nederland naar Australië. Daarbij werd ook een huis in Bergen op Zoom doorzocht. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Tijdens de actie zijn acht verdachten aangehouden, er werd 150 kilo MDMA aangetroffen én twee vuurwapens. 


Bij de politie kwam informatie binnen dat Nederlandse criminelen een grote productielijn van verdovende middelen hadden, die liep vanuit Nederland naar Australië. In augustus van dit jaar werd in dit onderzoek dan ook een partij van 700 kilo MDMA onderschept. De synthetische drugs zouden met flinke winsten doorverkocht worden in Australië. De Landelijke Recherche ging verder met het onderzoek om meer informatie van de productielijn te krijgen. Uit observaties bleek dat de criminelen veel gebruik maakten van verschillende panden in Nederland en België. Deze panden werden gebruikt om bijvoorbeeld chemicaliën op te slaan, drugs te fabriceren, of om het eindproduct op te slaan.

Invallen
Op dinsdag 5 november werd dan ook een grote politieactie opgetuigd, waarbij 120 politieagenten tegelijkertijd bij 15 panden binnenvielen. Deze invallen waren onder andere in Raamsdonksveer, Bergen op Zoom, Hoogeloon en Opglabeek (België). Er werden vijf verdachten aangehouden en twee dagen later nog drie anderen. De acht mannen hebben de Nederlandse nationaliteit. In totaal werd meer dan 43.000 liter aan chemicaliën aangetroffen, 150 kilo MDMA, 1 kg Methamfetamine en 3 kilo cocaïne en 2 vuurwapens.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief