De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan.
De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. (Foto: Venema Media)

Pand aan Antwerpsestraatweg meerdere keren beschoten, politie doet onderzoek

  112 Meldingen

BERGEN OP ZOOM - Een eetgelegenheid aan de Antwerpsestraatweg in Bergen op Zoom is afgelopen weekend meerdere keren beschoten. Hierbij is niemand gewond geraakt. Enkele jaren geleden werden er bij dit pand ook al handgranaten voor de deur aangetroffen. De burgemeester heeft het pand voorlopig voor één maand gesloten.


Rond 02.50 uur in de nacht kwam er een melding binnen van een incident aan de Antwerpsestraatweg. Daarop gingen direct meerdere politie-eenheden ter plaatse. Er bleek meerdere keren op een eetgelegenheid te zijn geschoten. Daarom werd de omgeving door agenten afgezet en werd er een onderzoek ingesteld. In het pand werden minstens acht kogelgaten aangetroffen. Ook omwonenden geven aan meerdere schoten te hebben gehoord. Volgens een getuige zou de dader in een personenauto gevlucht zijn. Er is echter nog niemand aangehouden. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. 

Getuigen 

De politie is op zoek naar mensen die meer weten over dit incident. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-12207006. Blijf u liever anoniem? Bel dan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Daarnaast kan er een tipformulier ingevuld worden. Voor een snelle informatieverwerking is het handig om het volgende dossiernummer toe te voegen: 2021324836

Eerdere incidenten

Op 30 juli 2019 zijn er voor de deur van hetzelfde pand, toen daar nog een shishalounge zat, twee handgranaten aangetroffen. De gemeente Bergen op Zoom besloot toen het pand een half jaar op slot te doen. De horeca- en exploitatievergunningen van de toenmalige eigenaar werden ook ingetrokken. Al eerder, in 2015, ging in het pand een handgranaat af. Ook werd er door de opsporingsdiensten al eens een zogenoemd cash center aangetroffen. Ook zijn er in en bij het pand de afgelopen jaren al diverse vechtpartijen geweest.

 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief