Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Kaldi koffie in Bergen op Zoom wint prijs

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM - Sinds november 2015 is in de Kremerstraat een winkel van Kaldi koffie en thee gevestigd. Bij Kaldi kun je terecht voor een heerlijke kop verse koffie of thee maar ook voor koffiemachines, accessoires en natuurlijk verse koffiebonen en diverse soorten losse thee.

DOOR GEA VRIENS

Kaldi koffie, een begrip voor de koffie liefhebber. Kaldi is een franchise formule die achttien jaar geleden door Hans Tietema als éénmanszaak is opgericht. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een franchise formule die inmiddels dertig winkels heeft, verspreid over heel Nederland. Het is een combinatie van detailhandel en horeca in één zaak. Je kunt bij Kaldi terecht voor een lekker vers kopje koffie of thee, maar ook voor een heerlijk ontbijt, een lunch of een high tea. Daarnaast verkopen ze verschillende soorten koffiebonen die, indien de klant dit wenst, voor hen worden gemalen. Ook hebben ze een groot assortiment losse thee. Behalve koffie en thee worden er ook koffiemachines verkocht, onder andere van het merk Jura, waarvan ze officieel dealer zijn. Dat dit een groeiende formule is blijkt wel uit het feit dat er dit jaar weer vier of vijf vestigingen bijkomen.

René Franken

René Franken, geboren in Moerstraten en woonachtig in Bergen op Zoom met zijn partner Monique en hun twee kinderen, is sinds november 2015 franchisenemer van Kaldi koffie in Bergen op Zoom. Hij heeft twintig jaar in verschillende supermarkten gewerkt en daarmee veel ervaring opgedaan in de detailhandel. Om die reden is hij in het verleden naar Wijk bij Duurstede verhuisd. Later is hij een restaurant begonnen in Hilversum. Toen hij tijdens de Bergse Vastenavend zijn partner Monique ontmoette, is hij weer terug gekomen naar Bergen op Zoom. Hij wilde graag iets soortgelijks als in Hilversum gaan opzetten maar dan alleen overdag. René Franken: "na inventarisatie van de mogelijkheden heb ik gekozen voor Kaldi. De combinatie van horeca en detailhandel sluit goed aan bij mijn ervaring en is ook wat ik het liefste doe". In Juli 2017 heeft hij de mogelijkheid gekregen om het pand aan de overkant van de straat ook in gebruik te nemen. "Ik heb nu dus een winkel waar een straat doorheen loopt", aldus René. Aan de ene kant van de straat is het horeca gedeelte gevestigd en aan de overkant van de straat staat een ruim assortiment koffiemachines en allerlei accessoires.

Prijs

Kaldi koffie in Bergen op Zoom heeft onlangs een mooie prijs gewonnen. René Franken is uitgeroepen tot franchise ondernemer van 2017! Deze prijs, bestaande uit een wisselbeker en een certificaat, heeft hij in ontvangst genomen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het Dolfinarium in Harderwijk. Hij heeft deze prijs gewonnen omdat hij een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt en zich kan waarmaken en kan innoveren binnen de formule van Kaldi. De opening van de tweede zaak is uniek voor Kaldi en heeft ervoor gezorgd dat de omzet flink is gegroeid. In vrij korte tijd heeft hij een vaste klantenkring opgebouwd. René vertelt: "Kaldi koffie is een hele goede koffie die ambachtelijk wordt gebrand en een uitgebreid assortiment heeft". Maar, zo geeft René aan: "zonder mijn personeel was dit nooit gelukt. Ik ben trots op mijn team dat we in zo'n korte tijd zo ver gekomen zijn. De meesten zijn al vanaf het begin in dienst en ik heb veel aan hen te danken".

Toekomst

René ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. René: "Bergen op Zoom heeft veel te bieden en mensen gaan kwaliteit en service steeds meer waarderen". Binnenkort start Kaldi koffie met workshops om mensen gedurende een avond of halve dag de kneepjes van het koffie maken te leren. Mensen die hiervoor belangstelling hebben kunnen zich opgeven via de email. Kaldi is geopend op maandag van 11.30 uur tot 17.30 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 17.30 uur, vrijdagavond koopavond en op koopzondag.

Kaldi koffie, Kremerstraat 14 en 19, Bergen op Zoom. Tel. 0164-201248, www.kaldikoffie&theebergenopzoom.nl, email: bergenopzoom@kaldi.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief