[Fotoalbum] Beachvoetbaltoernooi op de Grote Markt doorslaand succes
Foto: Hanneke Marcelis
Fotoalbum

Beachvoetbaltoernooi op de Grote Markt doorslaand succes

BERGEN OP ZOOM - Op de terrasjes genieten Bergenaren in de schaduw van verkoelende drankjes, maar midden op de Grote Markt werken heel de middag zo'n 40 kinderen zich in het zweet. Maar liefst zeven teams strijden in de brandende zon om de titel beste beachvoetbalteam. En die eer ging uiteindelijk naar team de 'Onhandige Acht'. 


De Grote Markt van Bergen op Zoom is al dagen een zandstrand. Op vrijdagavond betraden de eerste sporters het 'veld' voor een beachvolleybaltoernooi. Maar inmiddels is de volleybal ingewisseld voor een voetbal en leven kinderen zich uit tijdens het beachvoetbaltoernooi van de F!tfabriek. Roel van Tiggelen is enthousiast over de sfeer en de opkomst: "Er doen dit jaar zo'n veertig kinderen mee, dus dat is erg leuk. En dat de zon fel brand maakt ze allemaal niets uit. Ze zijn bloedfanatiek! En wat ik zelf ook erg leuk vindt, is dat we deze keer ook een team hebben wat volledig uit meiden bestaat." En dat voetbal ook voor meisjes is, bewijzen de dames dubbel en dwars door voor het oog van de enthousiaste toeschouwers één van de jongensteams met 3-4 in te maken. 

Het zandstrand op de Grote Markt blijft nog heel de week liggen. Donderdag komt de brandweer volleyballen en in het weekend staat er beachtennis op het programma.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief