Spelen bij de Peperbus 2017
Spelen bij de Peperbus 2017 (Foto: Kiwanis Bergen op Zoom)

Kiwanis laat kinderen Spelen bij de Peperbus

BERGEN OP ZOOM - Klimmen, klauteren en spelen. Dat kan op zondag 19 augustus op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Die wordt namelijk omgetoverd tot een gigantisch, gratis toegankelijk speelparadijs voor kinderen tijdens de vijfde editie van 'Spelen bij de Peperbus' van Kiwanis Club Bergen op Zoom.


Serviceclub Kiwanis Bergen op Zoom zorgt voor een spetterende afsluiting van de zomervakantie voor alle jeugd uit de stad en omliggende dorpen. De leden toveren voor het vijfde jaar op rij de Grote Markt van Bergen op Zoom om tot een groot speelparadijs. En dat helemaal gratis toegankelijk. "Als Kiwanis willen we een bijdrage leveren aan de samenleving in de gemeente. En daarbij richten we ons in Bergen op Zoom in het bijzonder op het welzijn van kinderen", legt Jeroen Figee uit. Hij organiseert het evenement al sinds het eerste jaar mee. "Daar past dit kosteloze evenement wat voor alle kinderen uit de gemeente wordt gehouden mooi bij."

Attracties

Voor Spelen bij de Peperbus wordt de Grote Markt vol gezet met allerlei uitdagende attracties. Zo komen er springkussens, een mini-reuzenrad, base jump en een bungee-trampoline (zie foto) op het plein te staan. Ook kunnen kinderen genieten van diverse Oud-Hollandse spellen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor kinderen om geschminkt te worden en is er uiteraard gedacht een een versnapering. Tegen een kleine vergoeding worden er suikerspinnen, popcorn, poffertjes en limonade verkocht tijdens het evenement.

"Om lange rijen te voorkomen, werken we met stempelkaarten", legt Figee uit. "Kinderen mogen de stempelkaarten gratis af komen halen en kunnen zo van alle attracties een keer genieten. Daarmee voorkomen we dat er extreem lange rijen ontstaan bij de activiteiten die kinderen het leukste vinden." Voorgaande jaren was de speelmiddag een doorslaand succes, en deelde de serviceclub zeshonderd stempelkaarten uit. "Natuurlijk gaan we dit jaar weer voor zo'n mooi aantal deelnemende kinderen", aldus Figee. "Het is een super leuke manier voor kinderen om de vakantie af te sluiten. En ze zijn in goede handen bij ons, dus dat betekent dat ouders in de tussentijd lekker op het terras kunnen genieten van een drankje."

Uniek

Voor de serviceclub Kiwanis is Spelen bij de Peperbus een uniek evenement. Normaal gesproken steunt de club namelijk voornamelijk andere goede doelen, verenigingen en evenement. Activiteiten organiseren doen ze niet vaak. "Dit evenement kwam eigenlijk van de grond omdat we heel graag iets wilden doen voor kinderen, maar moeite hadden met een passend goed doel vinden.", legt Figee uit. "Bovendien steunen we goede doelen en verenigingen vaak financieel. Maar het is ook leuk om eens echt zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat doen we bij Spelen bij de Peperbus."

Daarbij krijgen ze onder andere hulp van scouting Petrus en Paulus. Dat is een mooie samenwerking, want de scoutinggroep kreeg al vaker financiële steun van Kiwanis Bergen op Zoom. "Zo is de cirkel weer mooi rond. Wij helpen hun, en nu helpen zij ons weer bij Spelen bij de Peperbus." Die hulp is ook wel nodig, geeft Figee lachend toe. "De gemiddelde leeftijd bij onze club ligt toch rond de zestig jaar. Dan is het fijn om bij zo'n evenement met honderden kinderen hulp te krijgen van een aantal jongeren."

Informatie

Kiwanis Bergen op Zoom verwelkomt alle kinderen van Bergen op Zoom en omstreken graag op zondag 19 augustus van 12.00 uur tot en met 17.00 uur op de Grote Markt. Voor meer informatie zie www.kiwanis.nl/bergenopzoom of www.facebook.com/kiwanisboz.

 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief