Afbeelding
Foto: Jan Dirk Huijser

MVVM: Mooie vloeren van Mano

Door: Bregje Kop Bedrijvig Nieuws

BERGEN OP ZOOM – Op 1 november as. opent Mano Demmers zijn vloerenspeciaalzaak aan de Kortemeestraat 19 te Bergen op Zoom. Het voormalig VVV-kantoor is grondig aangepakt en in korte tijd omgevormd tot een mooi en ruim ogend verkooppunt. "Ik heb pas 3 weken de sleutel", vertelt Mano, "maar met hulp van vrienden en relaties hebben we de klus geklaard". "Al deze mensen verdienen zeker een schouderklopje", vindt Mano. Bij deze.

Door Jan Dirk Huijser

Mano Demmers mag zich met recht een specialist in laminaat-, pvc- en parketvloeren noemen. Voor de geboren en getogen Bergenaar is het ondernemerschap nieuw en tevens een uitdaging, maar hij kan bogen op 26 jaar ervaring in deze branche. "Ik heb in al die jaren niet alleen omgerekend 2 miljoen kilometers gereden ", grapt hij, "maar tevens enorm veel vakkennis opgedaan". Alle facetten van vloeren zijn bij hem in die tijd de revue gepasseerd, van de productie van onderdelen tot en met het uiteindelijke product, een mooie, goed gelegde laminaat-, pvc- of parketvloer. Zoals het wel vaker voorkomt, kwam ook bij Mano het moment dat hij besloot zijn vakkennis anders aan te wenden. MVVM, Mooie Vloeren Van Mano, was geboren.

Kwaliteit en service
"Kwaliteit en service moeten voorop staan", meent Mano, "niet alleen goede producten leveren, maar zorgen dat de wensen van de klant goed vertaald worden". MVVM kent een groot assortiment aan laminaat-, pvc- en parketvloeren, samengesteld voor het dagelijks gangbare maar ook voor niet alledaagse lijnen. Bijzonder is dat MVVM als enige in Bergen op Zoom 'origineel Chapel Parket` kan aanbieden. "Het neusje van de zalm onder de parketvloeren", aldus Mano. Onder het motto 'voor iedere situatie en budget is er een oplossing' bekijkt Mano op welke wijze hij zijn klanten zo goed mogelijk van dienst kan zijn. Na de aankoop van een vloer wordt de klant aan huis bezocht, daar wordt de oppervlakte ingemeten, de ondervloer beoordeeld en aan de hand hiervan worden waar nodig eventuele aanpassingen gedaan aan de bestelling. De uiteindelijke vloer en bijproducten worden aan huis bezorgd en naar binnen gebracht, waarna eventueel een gespecialiseerde groep vloerenleggers het werk komt uitvoeren. "Met deze legploeg werk ik al jaren ", vertelt Mano, "komen altijd afspraken na en werken zeer gedegen". Als kers op de taart krijgen de klanten een uitgebreid onderhoudsadvies op maat. "Een mooie vloer is een absolute plus voor het woongenot", stelt Mano, "maar deze moet wel mooi blijven".

Locatie in het Vierkantje
In eerste instantie verwacht je in het Vierkantje geen vloerenspeciaalzaak, een vestiging aan de rand van de stad is meer voor hand liggend. "Klopt", zegt Mano, "maar het is wel in het centrum en als rasechte Bergenaar weet ik dat hier veel mensen langslopen". Het pand ademt een prettige nostalgische sfeer uit en heeft ruimte te over om de grote diversiteit aan producten te presenteren. Mano wijst nog op het plafond dat onder monumentenzorg valt. Op zich al een reden om even binnen te stappen. MVVM is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Op maandag en woensdag kan men alleen op afspraak terecht. "De deur staat in principe altijd open", aldus Mano, "iedereen is welkom".



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief