Schoolschaatsen op het Bergs Winterparadijs officieel van start [Fotoalbum]
Foto: Hanneke Marcelis
Fotoalbum

Schoolschaatsen op het Bergs Winterparadijs officieel van start

BERGEN OP ZOOM -  Het schoolschaatsen is maandag van start gegaan op het Bergs Winterparadijs. Onder andere leerlingen van De Springplank, Het Lodijke en de Toermalijn stonden 's ochtends al vroeg op het ijs. Traditiegetrouw werden de schaatslessen begeleid door de mensen van de F!tfabriek en studenten van het CIOS in Goes.


Wethouder Annette Stinenbosch was verheugd dat ze vanochtend het startsein mocht geven voor het schoolschaatsen op het Bergs Winterparadijs. "We willen als gemeente kinderen graag stimuleren om gezond bezig te zijn en lekker in beweging te zijn. Daar past het schoolschaatsen enorm goed bij. Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen genieten op het ijs." Deze week zullen er maar liefst tweeduizend leerlingen van basisscholen uit de gemeente het ijs op gaan. Van de 23 basisscholen in de gemeente maakten er 19 dankbaar gebruik van de mogelijkheid om via de sponsoring van Sabic hun leerlingen gratis het ijs op te laten gaan. Bij de meeste scholen gaat het om leerlingen van groep zes, zeven en acht. Maar op woensdag zullen er ook een aantal groepen een, twee en drie het ijs betreden. "We noemen dat ons IJspret programma", vertelt Niels Quispel van de F!tfabriek. "De kinderen gaan dan gewoon met schoenen het ijs op, en degenen die durven krijgen ook ijzertjes onder. Het is super om kinderen die eerste ervaring met het ijs te geven."

Het schoolschaatsen duurt nog tot en met volgende week maandag. Daarna is het de beurt aan de middelbare scholen. En morgenavond trekken de G-atleten van verschillende verenigingen uit de gemeente de schaatsen aan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief