In het midden de geslaagden Wessel en Kayleigh met hun examen partners. FOTO P. GOOSSENS
In het midden de geslaagden Wessel en Kayleigh met hun examen partners. FOTO P. GOOSSENS Foto: P. Goossens

Shintai judoka's Kayleigh en Wessel geslaagd voor zwarte band

algemeen

HALSTEREN - Afgelopen weekend werden in district zuid Holland namens de judo bond Nederland de zwarte band examens judo georganiseerd. Sportschool Shintai was met 2 leerlingen naar Spijkenisse afgereisd om hier examen te gaan doen.

Kayleigh de Crom mocht als eerste in actie komen voor haar zwarte band examen. Samen met haar leraar Peter demonstreerde ze een top katame-no-Kata. Hierna ging ze aan de slag met het tachi-waza gedeelte gevolgd door het ne-waza gedeelte. Top dat ze alles deed had ze indruk gemaakt bij de jury en kreeg ze te horen dat ze als enigste van haar sessie CUM LAUDE geslaagd was. Voor alle onderdelen had ze dus een 8 of hoger. 

Daarna was het de beurt aan Wessel van Roosendaal. Ook Wessel, die examen deed met zijn broer Jelle, demonstreerde een top katame-no-Kata. Hierna volgden ook het tachi-waza gedeelte waarbij Jelle snoeihard tegen de mat werd gewerkt. Ook het ne-waza gedeelte werd door Wessel zeer netjes gedemonstreerd. Ook Wessel kreeg gelijk te horen dat hij met mooie punten geslaagd was. 

Shintai is trots dat assistent trainers Kayleigh en Wessel geslaagd zijn voor deze felbegeerde graad. Op naar de volgende.

Sportschool Shintai verzorgt lessen voor jeugd en volwassenen op donderdag avond in Lepelstraat en op vrijdag avond in Halsteren. Voor meer info kijkt u op www.sportschoolshintai.nl of Facebook sportschool shintai.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief