Foto: Hanneke marcelis

Verhuizing van Facilitair Bedrijf kost gemeente 89.000 euro extra

BERGEN OP ZOOM - De Stichting Facilitair Bedrijf heeft hulp nodig van de gemeente om de verhuizing en inrichting naar het Eventum te bekostigen. Het Facilitair Bedrijf zou de verhuizing zelf betalen, maar het lukte niet om het benodigde bedrag helemaal bij elkaar te krijgen. Daarom moet wethouder Evert Weys de gemeenteraad om 89.000 euro vragen. 'Erg jammer, maar noodzakelijk', noemt de wethouder het. 


In april wordt Eventum, na enige vertraging, eindelijk opgeleverd. Het gebouw moet ZuidWest, het ROC en het facilitair bedrijf gaan huisvesten. "Op die manier kan er kruisbestuiving plaatsvinden tussen de drie organisaties. Dat is het doel van Eventum, en dat de verhuizing van de drie doorgaat is dan ook erg belangrijk", legt wethouder Weys uit. De verhuizing en de inrichting zou het Facilitair bedrijf 185.000 euro gaan kosten dat ze zelf zouden betalen. Maar nu is er toch een bijdrage van maximaal 89.000 euro nodig vanuit de gemeente. "Het is jammer dat ze het bedrag zelf niet rond hebben gekregen en ik ben dan ook met hun om tafel gegaan toen de aanvraag voor de extra bijdrage binnenkwam. Dat was een goed gesprek, en ik sta erachter dat het op dit moment nodig is dat de gemeente een bijdrage van maximaal 89.000 euro levert. Het liefste wordt dat natuurlijk minder, want ik geloof wel dat er nog in de kosten valt te drukken. Maar dat een bijdrage nodig is om de verhuizing door te kunnen laten gaan staat vast."

De basisfunctie van het Facilitair Bedrijf is om het culturele veld in de gemeente te ondersteunen. Het bedrijf helpt verenigingen en beidt onder andere informatie en advies. Het Facilitair Bedrijf wordt gefinancierd door de gemeente. Bij de stichting zijn 91 verenigingen en non-profit instellingen aangesloten en het facilitair bedrijf huisvest 25 organisaties. De wethouder wil, wanneer het geld door de gemeenteraad beschikbaar is gesteld, ook een evaluatietraject voor het Facilitair bedrijf starten,

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Maintenance Assistant

Hedikhuizen (Gem. Heusden)

Financieel administratief medewerker

Tholen

(leerling-) Servicemonteurs

Werkendam

bezorgers weekkrant

Akmkerk, Hank, Veen, Nieuwendijk

Chauffeur - orderpicker

Moerdijk