Water en land staan centraal tijdens het Waterpoort Weekend
Water en land staan centraal tijdens het Waterpoort Weekend (Foto: Dick Vermaas Fotografie)

Waterpoort Weekend staat weer voor de deur

BERGEN OP ZOOM - Het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer staat komend weekend drie dagen in het teken van grenzeloze belevingen. Zowel in de gemeente Bergen op Zoom, als in de gemeenten Tholen, Halderberge, Steenbergen en Moerdijk staat een festival gepland met allerlei leuke activiteiten. Van een knusse markt tot een rondje in een paardentram, zo is er voor iedereen wat te doen.


Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni staan er in Waterpoort, het gebied rondom het Volkerak-Zoommeer, vijf minifestivals op de planning met bijzondere activiteiten. "In elke gemeente wordt een unieke kans geboden aan bewoners en toeristen om kennis te maken met de schoonheid, de natuur, het erfgoed en het recreatief aanbod in de streek", aldus de organisatie. "Het is een gebied met een gemeenschappelijke geschiedenis op de grens van land en water. Eens aan zee gelegen, nu rondom levendig bevaren binnenwateren." Die combinatie van land en water is terug te vinden op de festivals.

Streekproducten

Zo worden er in Bergen op Zoom verschillende activiteiten georganiseerd bij Stadsboerderij De Kleine Kievit, zoals een streekproductenmarkt met sappen, soepen en oesterzwammen. Ook staan er diverse informatiestands van onder andere IVN De Groene Zoom, de Weervisserij en het Brabants Landschap. Voor de kinderen staan er speciale speurtochten op de planning in het bos. Daarnaast kunnen ze terecht bij een heuse hindernisbaan, ze mogen zelf plantjes zaaien én er is een waterproeverij samen met Natuurpodium.

Excursies

Voor jong én oud staan er ook diverse excursies op de planning. Een gids van IVN Groene Zoom neemt om 12.00 en 13.00 uur vanaf de Kleine Kievit geïnteresseerden mee om te wandelen door wat ooit een groot moeras is geweest. "De gids kan alles vertellen over waarom er nu weer water staat in de Zoom en waarom het de naam 'Zeezuiper' heeft gekregen!" Een gids van Brabants Landschap vertrekt om 15.00 uur vanaf de Kleine Kievit om de wandelaars mee te nemen over landgoed Zoomland. "Een prachtig gebied voor een natuurexcursie."

Muziek

Verder kan je gedurende de dag genieten van optredens van de lokale Country folkband Hobo's Hope, een Nederlandse band die Folk-Rock en Alt-country songs maakt en 's avonds kan je luisteren naar verhalen uit de streek tijdens het diner door een verhalenverteller, de verhalen duren circa een half uur.

Kijk voor meer informatie over het programma in Bergen op Zoom én de andere gemeenten op www.waterpoortwerkt.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES