Ga jij met een supboard de Binnenschelde placticvrij maken?
Ga jij met een supboard de Binnenschelde placticvrij maken? (Foto: Marlies van Lier)

Binnenschelde plasticvrij met opschoonactie

BERGEN OP ZOOM - Marlies van Lier en Ron Geertse hebben hun krachten gebundeld voor een speciale opschoonactie op en rondom de Binnenschelde. Op zondag 29 september willen zij het gebied weer helemaal plasticvrij maken en daarmee sluiten ze aan bij de World Clean-up Day van 21 september.


Onder de noemer 'Hoe fris is jouw strand' organiseren Marlies van Lier en Ron Geertse deze speciale opschoonactie en ze nodigen iedereen uit om gezellig met hen mee te doen. "Pak een prikstok om zwerfafval van het strand en de Boulevard te halen, of spring op een supboard om het water plasticvrij te maken." Het opruimen van zwerfafval is natuurlijk niet nieuw, maar dat men nu ook het water op gaat om plastic weg te halen, is voor Bergen op Zoom wel nieuw.

Steentje bijdragen
Ron was dan ook meteen enthousiast toen Marlies hem vroeg hier aan mee te werken. "Op een supboard paddle je langs de waterkant en zo haal je alles uit het water wat er niet in thuis hoort. Daarnaast kan je natuurlijk ook het strand en de Boulevard op om al het zwerfafval op te ruimen", vertellen de twee. Marlies en Ron haken aan bij de World Clean-up Day van 21 september maar dan een weekje later. Zij vinden dat je vaker dan 1 dag per jaar de handen uit de mouwen kunt steken. Dus iedereen die het leuk vindt, kan op zondag 29 september het water op gaan en de natuur een handje helpen. "Er is ook plek voor duurzame ondernemers die op hun eigen manier een steentje bijdragen aan een betere en schonere leefomgeving. Mocht je zo'n ondernemer zijn of wil je ook met een prikstok het water, strand en boulevard opruimen, dan kan je je aanmelden via de website: www.bozbeach.nl."

Kilo's zwerfafval

Marlies van Lier is op 23 mei 2018 begonnen met haar eerste opschoonactie. Samen met een veertigtal vrijwilligers en het Rangers team van het buurtpreventieteam Muziekbuurt haalde zij op die dag maar liefst 92 kilo zwerfafval op. Naast een tweede opschoonactie in de binnenstad van Bergen op Zoom was er afgelopen Moederdag een mooie samenwerking met Stadsboerderij de Kleine Kievit en Boswachter Wout Romijnders. Onder begeleiding van Wout trokken de vrijwilligers door het bos van Zoomland en daarna was er een lunch op de boerderij. Maar, deze keer wordt er geen wijk, stad of bos aangepakt, maar de Binnenschelde en de Boulevard. "Zo trekt de opschoonkaravaan van de wijk naar de stad en van het bos nu naar het strand."

Deelnemen

Wil jij ook meehelpen? Kom dan op zondag 29 september om 14.00 uur naar het Strandhuys aan de Boulevard 55. Na een kop koffie krijgt iedereen handschoenen, prikstokken en vuilniszakken. De dag duurt tot 17.00 uur. Aanmelden: www.bozbeach.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES