Foto:

Jan Rotmans spreekt bij het netwerk van Samen in de Regio

BERGEN OP ZOOM/OSSENDRECHT - Jan Rotmans is te gast bij Samen in de Regio en spreekt over de noodzaak van anders denken en doen. Starre systemen willen we immers in stand houden, maar wat doet dat met de mensen en hun persoonlijke leven? Een kritische vraag die hij stelt bij de opening van de netwerkbijeenkomst van Samen in de Regio. En u kunt uitzien naar een kritisch antwoord.


Rotmans is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van klimaat en duurzame veranderingen. Acties en concrete adviezen, dat kunt u van hem verwachten. Goed om inzicht te krijgen in een aanpak die werkt nu we ons in een revolutionair tijdperk bevinden. Het vraagt om anders denken en doen.

Aanpakken en doen en wel een beetje anders. "Dat is wat ook past bij netwerkorganisatie Samen in de Regio, zo vertelt Anita Karremans. Na de inspirerende woorden en de discussie met Jan Rotmans is het tijd voor de maatschappelijke beursvloer die jaarlijks op de agenda van Samen in de Regio staat. Daar kunnen de aanwezigen vraag en aanbod uitwisselen. Als het klikt maken ze nadere afspraken. Binnen het netwerk noemen ze dat een match. Het kan gaan om personele inzet, materialen en kennis of kunde.

De bijeenkomst is op donderdag 10 oktober a.s. in Hotel de Volksabdij, Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan 199 in Ossendrecht. Aanvang om 17.30 uur met een hapje en een drankje. Bedrijven en organisaties die partner zijn van het netwerk van Samen in de Regio kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen. Andere belangstellenden kunnen aansluiten tegen een betaling van 25 euro per persoon.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES