Foto: James Law, GLORY Sports International

Nóg meer op het spel voor Rico Verhoeven: Halsternaar kan wereldtitel verliezen in gevecht met Badr

HALSTEREN - Rico Verhoeven kan in zijn strijd met Badr Hari alsnog de wereldtitel verliezen. Kickboksorganisatie Glory heeft, na aandringen van fans, toch besloten om het titanengevecht om te dopen tot een officieel wereldtitelgevecht. Dat meldt De Telegraaf vandaag. Daarmee loopt de Halsternaar de kans om na zes jaar van zijn troon gestoten te worden.


Op 21 december staan Rico Verhoeven en Badr Hari in het Gelredome voor de tweede keer tegenover elkaar. Bij de eerste confrontatie in december 2016 moest Badr Hari vanwege een blessure aan z'n elleboog opgeven. Sindsdien wachten fans van over de hele wereld op een rematch. "De eerste wedstrijd tussen Rico en Badr was een ontmoeting tussen twee rivalen, zonder wereldtitel als inzet. Het was de bedoeling om vast te houden aan dit format, maar alle supporters bleven maar schreeuwen om een titelgevecht. Daarom hebben we besloten om de fans datgene te geven wat ze zo graag willen: een world heavyweight championship!", bevestigt Marshall Zelaznik, CEO van Glory aan De Telegraaf.

Rico Verhoeven heeft z'n laatste zeventien wedstrijden gewonnen en draagt al bijna zeven jaar de wereldtitel: Glory Heavy Weight World Champion.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief