Het koor LVkorisNL. FOTO FONS
Het koor LVkorisNL. FOTO FONS (Foto: Fons)

Letse kerstklanken in Sint Catharinakapel

BERGEN OP ZOOM - Zondag 8 december krijgt Bergen op Zoom een muzikaal kerstcadeau! In dit bijzonder kerstconcert door één koor uit Nederland en één uit Frankrijk bestaande uit Letse zangers en zangeressen worden twee kerstcantates uitgevoerd van de Letse componisten Eriks Ešenvalds en Valdis Zilveris.


De uitvoerenden zijn leden van het projectkoor LVkorisNL onder leiding van Gunita Kronberga en het Letse koor “Latve” uit Parijs met de dirigente Inara Braže. Beide dames zijn actief om de rijke Letse koorcultuur ook op de Europese podia buiten de Baltische staat Letland te laten klinken. Deze muzikale belevenis vindt ook plaats 15 december in Parijs in de kerk Sainte Thérèse.
Het samengesteld koor wordt begeleid door een speciaal geformeerd instrumentaal ensemble. Diverse getalenteerde Letse instrumentalisten nemen hieraan deel. Zij studeren aan verschillende conservatoria in Europa.
Voorts zijn er nog musici vanuit Nederland en Parijs die hun deelname hebben toegezegd. Aan de piano zit de getalenteerde Nadia Rutkovska. En tot slot nemen twee jonge solisten deel namelijk Valerija Satibaldijeva en Matiss Circenis.
In de beide Kerstcantates over de geboorte van het kindje Jezus, symbool voor het licht, kunnen we stilstaan bij de kracht van muziek die mensen samenbrengt.
Het belooft een speciale muziekervaring te worden voor deelnemers én publiek zodra door de schitterende akoestiek van de Sint Catharinakapel de melodieën van twee geniale hedendaagse componisten zal klinken.
Mis dit concert niet. Aanvang 14.30 uur. Reserveer nu uw kaartje e-mail: mol@home.nl. Kinderen tot 12 jaar gratis.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief