Driehonderd nieuwe woningen erbij in Bergen op Zoom
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Driehonderd nieuwe woningen erbij in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Wethouders Annette Stinenbosch en Patrick van der Velden hebben vandaag hun handtekening gezet onder een nieuw plan van BPD voor woningen ten oosten van de Zuiderdreef.


Ontwikkelaar BPD is al sinds 2006 betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk De Markiezaten en in het gedeelte Meander werden in fase 1 al 170 woningen door de ontwikkelaar gerealiseerd. Daarom ging de gemeente ook voor fase 2 graag in gesprek met de ontwikkelaar. "Naar aanleiding van de veranderde markt en woningbehoefte is er een aangepast plan voor Meander fase 2 opgesteld", laat de gemeente weten.

In dit nieuwe plan is meer ruimte voor groen en water. Desondanks kunnen er zo'n 300 woningen gebouwd worden ten oosten van de Zuiderdreef. "Er wordt gestart met 35 rij-huurwoningen en 44 twee-onder-een-kap koopwoningen in de nieuwe wijk. Met de toevoeging van huurwoningen in dit deelplan dragen we actief bij aan het oplossen van een serieus maatschappelijk probleem: een betaalbaar thuis voor iedereen", aldus Erik Leijten namens BPD.

Wethouder Van der Velden is blij met deze plannen: “Binnen de Markiezaten wordt het op deze manier ‘aangenaam wonen voor iedereen’, passend bij de toekomstige vraag naar woningen en de onlangs door onze raad vastgestelde woonvisie. We zijn echt verheugd met de nieuwe overeenkomst en dat we zo weer verder kunnen met de woningbouwontwikkeling aan de zuidkant van onze stad."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief