Lijst Linssen: 'Vrachtverkeer kan beter tegen worden gehouden'
Foto: Lijst Linssen

Lijst Linssen: 'Vrachtverkeer kan beter tegen worden gehouden'

BERGEN OP ZOOM - Vrachtwagens zonder aantoonbare bestemming kunnen veel beter geweerd worden uit de Bergse binnenstad. Dat stellen Meino Dam en Maikel de Bekker namens Lijst Linssen. Sinds juni 2019 mogen vrachtwagens die niet in de binnenstad moeten zijn, ook niet meer door het centrum rijden. Ruim zestig borden wijzen vrachtwagenchauffeurs op dit verbod, maar toch wordt daar niet altijd gehoor aan gegeven.


"Lijst Linssen vindt samen met bewoners uit onder meer de Van Konijnenburgweg dat het vrachtverkeer zonder aantoonbare bestemming beter kan worden tegen gehouden richting het centrum, die vanaf de Randweg de Van Konijnenburgweg oprijden." Het verbodsbord dat nu op de Van Konijnenburg weg hangt kan volgens de fractie groter en duidelijker, want nog te vaak rijden vrachtwagens gewoon door. "Volgens de bewoners aan de Van Konijnenburgweg rijdt ongeveer 75 procent van de vrachtauto's gewoon door, maar ook een aantal vrachtauto's stoppen en gaan daar op de rijbaan keren met alle gevaren van dien."

Lijst Linssen stelt voor om vrachtwagens via de Van Konijnenburgweg naar de ingang van onder meer de bioscoop te geleiden om zo de woonboulevard en de Zeeland te bevoorraden. "Dit gebeurt nu al bij onder meer de Praxis, Keuken Kampioen en Big Bazar." Overigens speelt dit probleem volgens de fractie niet alleen bij de Van Konijnenburgweg. "Daarnaast ontvangen wij nog steeds klachten van bewoners uit de Antwerpsestraat- Auvergestraat-Glymessstraat en de Boutershemstraat over de vele (buitenlandse) vrachtwagens die nog steeds door hun straten rijden."

Lijst Linssen wil dan ook weten welke maatregelen het college en de politie gaan treffen om de aanhoudende overlast terug te dringen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief