Foto: Remko Vermunt

Extra versbeleving bij volledig vernieuwde Boon's Markt

BERGEN OP ZOOM - De Boon's Markt aan de Bloemendaal 56 is officieel geopend. In drieënhalve week is het voormalige MCD-pand volledig omgebouwd naar de nieuwe formule. "De reacties zijn overweldigend", stelt eigenaar Peter Ernest. "Dinsdagavond stonden de mensen tot om de hoek om een kijkje te mogen nemen."

Alle MCD Supermarkten in Nederland worden de komende tijd omgebouwd tot een Boon's Markt. "Het is dezelfde groothandel, maar een andere formule", legt Peter Ernest uit. Centraal bij de Boon's Markt staat de extra versbeleving. "We maken vers belegde broodjes, we maken pizza's en die bakken we hier ook af. Zo kunnen studenten tijdens de pauze een lekkere pizza slice halen." Daarnaast is er ook een speciale grillcorner voor kippen en gehaktballetjes én er worden maaltijden vers bereid in de supermarkt. "En de broodafdeling is weer zoals vroeger. We kregen het gebak altijd kant-en-klaar binnen, maar we gaan het nu weer voor een groot deel zelf maken. Zo is er veel meer keuze voor de klant."

Alles voor de klant

Die extra versbeleving zorgt wel voor extra werk en daarom heeft Peter de afgelopen tijd tien mensen extra in dienst genomen. "We hebben nu een club van 115 mensen." Daar zitten ook de medewerkers van de Primera én van de DA bij. "We hebben hier eigenlijk een klein winkelcentrumpje. Mensen kunnen hier echt alles krijgen wat ze nodig hebben, dat is belangrijk voor de wijk." En dat de supermarkt gewaardeerd wordt door de klanten, blijkt wel uit de opening van afgelopen week.

Verbouwing

"Dinsdagavond hielden we een kijkavond van anderhalf uur. Mensen konden nog niets kopen, maar ze konden wel zien hoe het is geworden. De rij stond tot om de hoek, er was zoveel belangstelling." En dat is niet gek, want in 3,5 week is er enorm veel veranderd. Eigenlijk is alles nieuw. "Behalve het magazijn", lacht Peter. Op zaterdag 18 januari ging de winkel dicht en op die maandag kwamen er tal van vrachtwagens naar Bergen op Zoom om binnen twee dagen de gehele winkel leeg te halen. "'s Nachts zijn meteen de schilders van start gegaan met het witten van het plafond en de volgende dag zijn de tegelzetters begonnen. Alles wat je ziet is nieuw." Bijna non-stop is er gewerkt aan de winkel en het resultaat mag er zijn. "Toen we woensdagochtend opengingen stond er een enorme rij voor de deur. De reacties zijn overweldigend. Ze vinden het ongelooflijk dat we dit hebben kunnen realiseren."

Familiebedrijf

Samen met zijn broer Albert is Peter Ernest al jaren eigenaar van de supermarkt in Meilust. "Mijn vader is hier 42 jaar geleden een supermarkt begonnen in een schuur. In 1998 zijn we even verhuisd naar een noodwinkel en in 2000 hebben we de supermarkt geopend in dit pand." Nu is het pand volledig vernieuwd op dezelfde locatie. "Mijn vader heeft de opening verricht. Dat was wel een emotioneel moment. Hij vind het geweldig."

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES