VVD: 'Steek vijf miljoen euro voor huisvesting bouwclubs in de schuldenlast'

BERGEN OP ZOOM - 'Ga met de bouwclubs in gesprek over een alternatief en besteed die vijf miljoen die nu gereserveerd is voor nieuwbouw voor de bouwclubs in de schuldenlast.' Dat is de suggestie die de VVD-fractie doet aan het college van burgemeester en wethouders om de schuldenlast van Bergen op Zoom verder terug te dringen.


Dat de gemeente Bergen op Zoom te maken heeft met een enorme schuldenlast, zal niemand ontgaan zijn. Dat de gemeente daardoor keuzes moet maken die niet altijd even populair zijn, is dan ook niet uit te sluiten. Het college maakte onlangs al bekend dat er negentien investeringen zijn waar de gemeente de afgelopen jaren geld voor heeft uitgetrokken. Vier daarvan komen te vervallen en daarmee komt een bedrag vrij van 321.700 euro.

Bij de overige vijftien investeringen is de gemeente van mening dat er beter niet op bezuinigd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het krediet voor de huisvesting van de Bergse bouwclubs. Daar is ooit vijf miljoen euro voor uitgetrokken en daar is nog 4,6 miljoen van over. Dat geld wil de gemeente nog steeds gebruiken voor huisvesting van de bouwclubs. Maar als het aan de VVD ligt, wordt dat geld gebruikt voor het terugdringen van de schuldenlast.

De VVD voelt zich daarbij gesterkt door een brief van ingenieur Cees Jongejan die betrokken is bij bouwclub de Leutige Krabben. "De schrijver stelt dat het plan om nieuwbouw te plegen voor hun club de doodsteek zou zijn. De schrijver verwacht dat dit voor vele andere bouwclubs niet anders zal liggen. Hij doet tevens de suggestie om ook te kijken naar ruimte in het Eventum en het verkopen van vrijkomende gronden", stellen Joost Pals en Maarten van 't Hof. 

Kortom, als het aan Jongejan ligt, komt er helemaal geen nieuwbouw en wordt er gekeken naar een alternatief. Zo zou niet alleen de vijf miljoen euro vrijkomen. Ook de gronden waar de nieuwbouw zou neerstrijken, kunnen dan verkocht worden. De VVD wil dan ook weten of het college bereid is om samen met de bouwclubs op zoek te gaan naar een goed alternatief. Daarnaast wil de VVD dat het resterende bedrag van 4,6 miljoen euro voorlopig niet meer gebruikt wordt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES