Foto: Google Maps

Wethouder: 'Groene golf wordt niet 24/7 actief'

BERGEN OP ZOOM - De groene golf op de Randweg werkt bewust in de late avond en nachtelijke uren op een andere manier, omdat auto's in de zijwegen anders veel te lang moeten wachten. "Hierdoor wordt de kans op door rood rijden verhoogd", aldus de wethouder. De groene golf wordt daarom niet 24/7 geactiveerd.


De VVD-fractie stelde vragen over de groene golf op de Randweg. Zij wilden onder andere weten waarom de groene golf na een bepaalde tijd wordt stopgezet én of de gemeente bereid is om de groene golf 24/7 te activeren. Volgens de wethouder is de intensiteit in de nachtelijke uren echter veel te laag om de groene golf goed te laten functioneren. "Instellen van een groene golf in de nacht heeft lange wachttijden op alle zijrichtingen en de eerste kruisingen van de groene golf tot gevolg, waardoor de kans ontstaat dat mensen door rood licht gaan rijden en zich gevaarlijke situaties kunnen voordoen. Wij zullen gelet daarop de groene golf niet 24/7 activeren."

Uit onderzoek van de gemeente is wel gebleken dat er bij één van de verkeersinstallaties een 'lus' kapot was, wat zorgde voor een negatieve invloed op de verkeersafwikkeling. "Deze lussen zullen naar verwachting binnen twee maanden worden hersteld waardoor de groene golf weer naar behoren zou moeten functioneren."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES