Foto: Corne de Weert

Flinke streep door evenementenkalender vanwege nieuwe maatregelen

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom is een stad van activiteiten en evenementen. Vooral in het voorjaar is er bijna ieder weekend wel iets te beleven in de stad of omliggende dorpen. Maar door een groot deel van de evenementenkalender kan een streep. Vanavond maakte het kabinet bekend dat alle evenementen en bijeenkomsten tot en met 1 juni verboden zijn. Dus dat geldt onder andere voor de festiviteiten rondom Koningsdag, Bevrijdingsdag én 90's No Limits.


Veel organisaties waren nog aan het afwachten of zij hun evenement moesten afgelasten. Tot vanavond waren alle kabinetsmaatregelen 'slechts' geldig tot 6 april. Voor evenementen in mei was dus nog hoop. Maar die hoop is inmiddels vervlogen. Vanavond maakte het kabinet bekend dat geen enkel evenement door mag gaan tot 1 juni. De maximale grens van 100 mensen is daarbij ook niet meer geldig: iedere bijeenkomst of evenement moet worden afgelast. 

Het kabinet kiest onder andere voor de datum van 1 juni om alle organisaties die in mei een evenement gepland hadden van duidelijkheid te voorzien. Zo gaf Grapperhaus aan dat op veel plaatsen in Nederland begin mei Bevrijdingsdag wordt gevierd. Door meteen maatregelen te nemen tot 1 juni, weten deze organisaties waar ze aan toe zijn. Maar daarmee gaat een flinke streep door de evenementenkalender, denk bijvoorbeeld aan de Kermis in Bergen op Zoom die van 10 tot en met 19 april op de planning stond, het Brabantse Wal Festival op 19, 19, 26 en 27 april , de museumweek, de nationale molendagen, het Op De T Festival , Restaurant op het Land en 90's No Limits.

De organisatie van laatstgenoemde reageert op Facebook: "De hoop tot 19.00u gehad dat we half mei feestelijk de zomer konden vieren samen met jullie. En dan BAM! Koud op ons dak dit nieuws! We gaan zo snel mogelijk 90s No Limits verplaatsen naar een andere datum. Je kaartje staat bij ons altijd garant voor een knalfeest. We gaan nu gelijk aan de slag voor jullie. Er komt zo snel mogelijk een update!"

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES