Foto: Hanneke Marcelis

Gemeente ontvangt 710.000 euro voor Suikerlab

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft vanuit 't Rijk een subsidie van 710.000 euro gekregen voor het Delta Agrifood Business dat gevestigd zit in het Suikerlab. De aanvraag is ingediend met de HAS Hogeschool en REWIN.


“Samen met onze strategische partners zetten we deze middelen in om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs in de Agrofoodsector te stimuleren en te faciliteren. Het DAB dient daarbij als ontmoetingsplaats, opleidingscentrum, en onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit’, aldus wethouder Patrick van der Velden die blij is met deze concrete financiële ondersteuning.

Het geld wordt verder gebruikt om de opdracht van de raad aan het college verder in te vullen. Die opdracht houdt in dat het (bedrijven)netwerk van Agrofood gerelateerde activiteiten in de Regio West-Brabant uitgebreid wordt, de binding van het aantal studenten en young professionals aan de regio wordt verhoogd en dat de praktijkactiviteiten in Bergen op Zoom vanuit de HBO en MBO-locaties in de regio zal toenemen.

Het Delta Agrifood Business krijgt steeds meer vorm en invulling. Onder andere CURIO maakt gebruik van het verzamelgebouw en vanaf 1 april neemt ook een nieuwe partner zijn intrek. "Verder zijn er gesprekken over de invulling van bedrijfsopleidingen van zowel CZAV en LambWeston Meijer." Om ook het publiek meer bij de ontwikkelingen te betrekken zullen er in de toekomst verschillende bijeenkomsten worden gepland. Gezien de actualiteit in verband met Corona, zijn daar vooralsnog geen data voor te noemen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES