Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Concours Hippique: 'Helaas maar het is niet anders'

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM/HALSTEREN - Het is één van de grotere evenementen in de gemeente Bergen op Zoom: Concours Hippique. Dit jaar stond het evenement op de planning voor 21 tot en met 23 mei maar het coronavirus gooit roet in het eten. Nu het kabinet bekend heeft gemaakt dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn, is ook dit paardenevenement afgelast.

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Het kabinet maakte afgelopen week bekend dat alle evenementen verboden zijn en daarmee ging een dikke streep door de evenementenkalender van dit jaar en dus ook door Concours Hippique.

Harde realiteit

"Het bestuur wilde er alles aan doen om dit evenement door te laten gaan", stelt Landelijke Rijvereniging Prins Auvergne, verantwoordelijk voor Concours Hippique. "Echter twee weken geleden werden we al geconfronteerd met een harde realiteit. Gezien alle maatregelen die de laatste dagen al waren afgekondigd had het bestuur al de afweging gemaakt of het maatschappelijk nog wel verantwoord was om een dergelijk evenement door te laten gaan", maar uiteindelijk hoefde de organisatie zelf die knoop niet door te hakken. "Het regeringsbesluit is daar overheen gekomen dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Dit betekent dus dat het concours hippique van LR. Prins Auvergne uit Halsteren dit jaar geen doorgang zal vinden. Helaas maar het is niet anders."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief