Afbeelding
Foto: Google Maps

Bomenkap Patersbosje voorlopig van de baan; Initiatiefgroep mag met alternatief komen

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Het burgerinitiatief 'Behoud het Patersbosje' is in gesprek met de gemeente Bergen op Zoom en zolang zij in gesprek zijn, wordt er in het Patersbosje en de omgeving niets gekapt. Dat laat de organisatie weten.

De initiatiefgroep riep onlangs inwoners van de gemeente Bergen op Zoom op om hen te helpen aan tweehonderd handtekeningen te komen. De gemeente Bergen op Zoom wil namelijk de wateroverlast in de wijk tegengaan door twee wadi's te realiseren, maar hiervoor moeten dan wel negen bomen verdwijnen. "En dat terwijl een boom- en waterexpert aangegeven heeft, dat de plannen van de gemeente niet zullen werken en hoogstwaarschijnlijk her en der zelfs juist wateroverlast kunnen veroorzaken", stellen de initiatiefnemers. Zij zijn dan ook hard aan het werk om met een alternatief plan te komen. "Waarmee ook de wateroverlast wordt bestreden, maar waarbij dit niet ten kosten hoeft te gaan van het enige stukje oorspronkelijke Juvenaat-natuur dat nog over is."

Afgelopen week mochten de initiatiefnemers op gesprek komen bij onder andere wethouder Patrick van der Velden. "Conclusie: de wethouder en de Gemeente Bergen op Zoom gaan graag met ons verder in gesprek om te zoeken naar mogelijke oplossingen voor wateroverlastbestrijding in de wijk rond het Gymnasium Juvenaat H. Hart met behoud van zoveel mogelijk groen, dus inclusief de bomen van het Patersbosje. En we hebben nu de toezegging: zolang wij in gesprek zijn wordt er dus in het Patersbosje en in de omgeving niet gekapt!"

De initiatiefnemers zijn enorm blij met dit resultaat. "Maar, we zijn er nog niet. We blijven ons sterk maken voor bestrijding van wateroverlast bij hevige regenbuien, maar wél met behoud (en liefst uitbreiding) van bestaand groen. Wij zijn ervan overtuigd, dat je wateroverlast kunt bestrijden door minder stenen en meer groen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief