Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Column Paul Asselbergs: 'Zomertijd'

Door: Remko Vermunt Algemeen

Deze titel klinkt positief hè. Ja, daar koos ik met opzet voor in deze zorgelijke tijden. Je kunt het ook negatief bekijken, want we moesten zondag 29 maart allemaal 1 uur inleveren door de klok 1 uur vooruit te zetten.

Ik bedoel natuurlijk niet de klok, maar de tijd, want ik heb thuis een staande klok, nou die kan ik echt niet verzetten hoor. Alleen de tijd verzet je. 'Verzetje', nou dat klinkt nou weer positief. Iedereen hunkert op z'n tijd naar een verzetje. Ik vind het wel gek, dat je er 's nachts om 2 uur uit moet om de tijd te verzetten. Het is me uiteindelijk wel gelukt, maar kunnen ze daar in 'Den Haag' nou geen beter tijdstip voor bedenken?!

Het is misschien ook leuk om te vertellen, dat we in onze slaapkamer een bijzondere klok hebben. Hij staat op de grond, maar hij schijnt naar het plafond en zo wordt de tijd op het plafond geprojecteerd. Ideaal! Als ik op mijn rug lig, dan kan ik op het plafond zien hoe laat het is. De tijd op het plafond: ik noem dat 'Hoogtijd'. In Duitsland noemen ze dat Hochzeit, maar Hochzeit betekent in het Duits ook huwelijk. Raar. Ik zou dat vertalen met Hoogtijd, maar dan denkt iedereen dat de bruid hoogzwanger is.

Over huwelijken gesproken: helaas worden er in deze sombere tijden veel huwelijken uitgesteld. Dat is weer een ander probleem. Maar goed, laten we hopen, dat zodra het normale leven weer terug is, dat we dan allemaal weer écht kunnen gaan genieten van het leven, van de zomertijd, en later ook weer van de wintertijd, want ook die tijd hoort bij het leven. Bij wintertijd gaat de tijd weer een uur terug. Weer een 'verzetje' dus, en dat gun ik iedereen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief