Afbeelding
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Noodkap voor twee bomen in Anton van Duinkerkenpark

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft twee bomen in het Anton van Duinkerkenpark moeten kappen omdat de bomen een gevaar vormden voor de omgeving. De bomen werden afgelopen najaar al gecontroleerd met specialistische apparatuur en daaruit bleek al dat ze niet veilig meer waren. 

Voor de kap van de bomen werd een omgevingsvergunning aangevraagd en de bezwaarperiode voor deze vergunning loopt officieel nog. Maar, omdat een deel van de bomen afgelopen zondag is afgebroken door de harde wind, is de veiligheid niet meer te garanderen. "Door een noodkap zijn de bomen nu al wel gekapt zodat de omgeving weer veilig is."

Eén van de bomen was zo slecht van kwaliteit dat die volledig geruimd moest worden. "Van de andere boom blijft de stam staan. Hierin zitten namelijk diverse holtes die broedende vogels of vleermuizen kunnen gebruiken om te nestelen."

Daarnaast wordt vandaag (1 april) ook een boom flink teruggesnoeid in de Zandstraat. "Dit gebeurt omdat een flink deel van de wortels van de boom, direct naast de stam, werd verwijderd om een noodreparatie aan een gasleiding mogelijk te maken. Door het verwijderen van een deel van de wortels is er een risico dat de boom kan omvallen. Door het kandelaberen van de boom kan deze zich waarschijnlijk enigszins herstellen. Vanaf nu wordt de boom jaarlijks gecontroleerd."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief