Foto: Remko Vermunt

Verruiming van terrassen zorgt voor blije gezichten bij ondernemers

BERGEN OP ZOOM - Wie dinsdagmiddag over de Grote Markt liep, keek z'n ogen uit. De horecaondernemers waren massaal bezig met het uitzetten van hun 'vernieuwde' terras. De gemeente Bergen op Zoom heeft besloten dat zij meer ruimte mogen gebruiken voor hun terras en daardoor staat bijna heel het plein vol.


Daphne Lauwen-Dingemans van De Teerkamer is in ieder geval blij met het besluit. "We hoopten natuurlijk op die uitbreiding en dat hebben we nu gekregen, dus ik ben hartstikke blij." Ondertussen worden rondom haar tafels verplaatst, stoelen bijgeplaatst én er wordt gemeten. Dat doet ze overigens niet alleen, alle horecaondernemers zijn bezig en daardoor staat de Grote Markt in Bergen op Zoom voller dan ooit. "Het ziet er ontzettend leuk uit. De saamhorigheid onder de collega's is dan ook heel groot en de ondernemers komen nu letterlijk naar elkaar toe."

Ook Jimmy Devilee van De Bourgondiër is blij met de uitbreiding. Hierdoor kan hij al zijn tafels en stoelen plaatsen en toch de anderhalve meterregels volgen. "Alleen voor binnen wordt het nog spannend. Wij hebben twee huisnummers, waardoor we eigenlijk zestig mensen zouden kunnen bedienen binnen. Maar, mensen die naar het toilet gaan worden ook meegerekend." Daarom heeft Jimmy besloten om binnen slechts dertig mensen te plaatsen. "Zo houden we ruimte voor de mensen op het terras die naar het toilet willen."

Voor zijn personeel heeft hij mondkapjes laten maken, maar die worden niet verplicht gesteld. "Als er klanten zijn die wel een mondkapje willen, dan kan dat natuurlijk. Al wordt dat wel lastig eten en drinken." Door de tafels goed schoon te houden en iedereen via één centrale in- en uitgang het terras op te laten komen, probeert Jimmy zijn terras zo veilig mogelijk te houden. Ook Daphne van De Teerkamer is daar druk mee bezig. Daarom zijn we druk bezig met alles goed uitlijnen, zodat je meteen als je bij ons het terras oploopt kan zien dat het veilig is." 

Wie maandag vanaf 12.00 uur aanschuift bij De Teerkamer, kan zo gerust een plekje uitzoeken. De bestellingen worden aan tafel opgenomen, maar bezoekers moeten wel zelf hun drinken en het eten van het dienblad pakken. "Zo voorkomen we dat teveel mensen elkaar indirect aanraken." Hoewel het maandag waarschijnlijk enorm druk gaat worden, heeft Daphne er vooral heel veel zin in. "Het is fijn om de mensen weer te zien."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief