Coen Crusio
Coen Crusio (Foto: )

Crusio breidt uit naar Randstad; IJscobarren in Rotterdam en Den Haag

BERGEN OP ZOOM - Toen de horeca dicht moest vanwege het coronavirus, lag IJssalon Crusio eigenlijk nog in een winterslaap. Vanwege de afhaalmogelijkheden had de zaak wel open mogen gaan. "Maar, dat vonden we moreel niet gepast", vertelt Coen Crusio. Hij bleef zes weken dicht, maar koos in de tussentijd voor een vernieuwde opzet: "We zijn ijs aan huis gaan bezorgen".


Dat werd zo'n groot succes, dat het eigenlijk uit de hand is gelopen. "Toen we eind april de deuren van de winkel weer openden, wilden we het thuisbezorgen langzaam afbouwen. Maar vooral de vraag uit randgemeentes, zoals Woensdrecht en Tholen was enorm groot. Het was zonde om die markt te laten liggen." Daarom besloot Coen Crusio om speciale ijscobarren te laten maken. "We hebben verschillende partners gevonden in omliggende gemeentes. Zij gaan ons ijs verkopen, het enige wat ze nodig hebben is ijs en koekjes, meer niet."

Die innovatieve kwinkslag heeft positief uitgepakt, want het aantal ijscobarren blijft groeien. "We gaan er komende week nog drie plaatsen, waaronder ook één in Rotterdam en zelfs één in Den Haag." Daarmee heeft de coronacrisis voor Coen Crusio toch ook iets positiefs teweeg gebracht. "We hebben in het verleden vaak op het punt gestaan om dit te doen, maar om allerlei redenen hebben we het nooit gedaan. Zonde, want het werkt enorm goed. Van een hele onzekere zomer hebben we voorlopig een hele duidelijke gemaakt: de komende maanden sta ik lekker in mijn ijskeuken om alle partners van heerlijk vers ijs te voorzien."

Remko Vermunt
 


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief