Foto:

(Oud-)Bergenaren maken zomerse hit: Oceanen Ogen

BERGEN OP ZOOM - Oud-Bergenaar Kenny van Elteren (Kenny Anders) heeft afgelopen week zijn tweede single gelanceerd. Binnen een paar dagen heeft het nummer 'Oceanen Ogen' al duizenden views op Youtube. Het nummer gaat over de zon, de zee en het strand, kortom: de zomer. "Maar je kan het ook zien als omschrijving van een vrouw."


Kenny van Elteren is een geboren Bergenaar. Inmiddels is hij 27 jaar oud en hij woont sinds vijf jaar in de Randstad, maar de connectie met Bergen op Zoom heeft hij altijd gehouden. Sinds 10 jaar maakt hij muziek. Dit bestaat hoofdzakelijk uit hiphop, waarin hij zijn verhaal verteld en vernieuwend met taal probeert te zijn. Er zit voornamelijk een 'doordacht karakter' in zijn teksten. "Veel van de Nederlandse rap/urban muziek vinden we eigenlijk vrij simpel en oppervlakkig. Wij zijn alle drie hoogopgeleid en daarmee overeenkomstig zeer taalvaardig. We wilden dan ook laten zien dat je ook inhoud kunt verwerken in een zomerse track waar je ook lekker op kunt dansen!"

Maar, dat doet Kenny niet alleen, samen met Stijn Krijntjes (Stidgin Kridginches) en Fabio Lemoine (Monnik), bracht hij afgelopen week zijn tweede single uit inclusief zijn eerste videoclip: Oceanen Ogen. Stijn Krijntjes (26) en Kenny van Elteren kennen elkaar al zo'n veertien jaar, sinds dat zij op het Rijks in Bergen op Zoom zaten. Stijn is net als Kenny een geboren Bergenaar en ook muziek maken doen zij al een hele poos samen. Ook Stijn is op de kar gesprongen om langzaam naar buiten te treden met de muziek. Samen zijn ze dan ook een muzikaal collectief aan het oprichten, onder de naam Coolkast Productions. Met Coolkast hebben ze hun eerste officiële release klaarliggen en deze komt aanstaande vrijdag uit! De muziek die 'uit de Coolkast' komt kun je bestempelen als vrolijk en catchy!

Fabio Lemoine (Monnik) is 24 en is eigenlijk een verhaal apart. Monnik is een geboren Amersfoorter en woont ook in Amersfoort. Kenny heeft Monnik leren kennen via Instagram. In december 2019 was hij zo brutaal om hem een bericht te sturen, omdat hij zijn muziek tof vond en wel eens met hem samen zou willen werken. Daarop nodigde hij hem uit in Uprising Studio, zijn studio in Amersfoort. In januari hebben Stijn en Kenny het woord bij de daad gevoegd en zijn ze naar de Uprising Studio gegaan. "Toen hebben wij onder andere Oceanen Ogen gemaakt."

Benieuwd? Luister het nummer hier:


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief